Η νεότερη τράπεζα της χώρας ανοίγει κατάστημα στο Ηράκλειο – Ποια είναι η Optima Bank και σε ποιους απευθύνεται | Video

| Video

Ούτε τρία χρόνια δεν έχουν συμπληρωθεί από τότε που ξεκίνησε να λειτουργεί ως εμπορική τράπεζα και ήδη ανοίγει το 26ο κατάστημά της, φιλοδοξώντας να προσφέρει λύσεις σε ιδιώτες και εταιρίες στην Κρήτη, παραμένοντας όμως προσιτή και φιλική προς τον πελάτη.

Η Optima Bank, μια νέα ελληνική τράπεζα

που άρχισε να δραστηριοποιείται τον Αύγουστο του 2019 έχοντας τη στήριξη του ομίλου Βαρδινογιάννη, προσθέτει την Παρασκευή στα ήδη υφιστάμενα, ένα νέο κατάστημα στο Ηράκλειο, στην οδό 25ης Αυγούστου 46 και καλεί όσους χρειάζονται πάσης φύσεως τραπεζικές υπηρεσίες να το επισκεφτούν, ώστε από κοινού με τα στελέχη της να αναζητήσουν τις βέλτιστες λύσεις για τις ανάγκες τους.

“Η Optima Bank στο Ηράκλειο, σε αυτή την πόλη, που έχει τόσα πολλά προσφέρει στον τόπο μας. Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι που είμαστε εδώ και φιλοδοξούμε δύο πράγματα: πρώτον, να δείξουμε και στο Ηράκλειο ότι η τραπεζική συναλλαγή μπορεί να αποτελέσει μια ευχάριστη εμπειρία και δεύτερον, γιατί θέλουμε η Optima Bank να καταφέρει να αποτελέσει σημείο αναφοράς για τον τραπεζικό χώρο και ιδιαίτερα αυτόν του Ηρακλείου“, δήλωσε την Πέμπτη, στην παρουσίαση που πραγματοποιήθηκε για τα ΜΜΕ,  ο Γιώργος Τανισκίδης, πρόεδρος της Optima Bank. “Θέλουμε ο Έλληνας ιδιώτης, ο Έλληνας επιχειρηματίας ή οποιοσδήποτε δραστηριοποιείται εδώ, να σκέφτεται την Optima Bank για να βοηθηθεί στη δουλειά του”, προσέθεσε.

Η Κρήτη και η πόλη του Ηρακλείου είχαν εξ αρχής κομβική θέση στο στρατηγικό πλάνο επέκτασης του δικτύου της Optima bank, καθώς η παρουσία της τράπεζας προϋπήρχε από την αρχή της ίδρυσής της με το χρηματιστηριακό της γραφείο, αλλά και την δραστηριότητά της στο χώρο των μεγάλων επιχειρήσεων για τη στήριξή τους μέσω χρηματοδοτήσεων. Η διοίκηση της τράπεζας κρίνει εξαιρετικά σημαντικές τις αναπτυξιακές προοπτικές που παρουσιάζονται στην Κρήτη, ανέφεραν στελέχη της Optima
Ο κ. Τανισκίδης έκανε μια μικρή αναδρομή στην ιστορία της τράπεζας, η οποία έχει τις ρίζες της στην Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος που είχε ιδρυθεί το 2000, αλλά λειτουργούσε ουσιαστικά ως χρηματιστηριακή εταιρία και δεν ασχολείτο με τη λιανική τραπεζική. Έπειτα από μια σειρά συγχωνεύσεων, περιήλθε το 2019 στην ιδιοκτησία της IREON Investments LTD, η οποία είναι 100% θυγατρική της Motor Oil. Στις αρχές του 2021 ολοκληρώθηκε με επιτυχία η Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της τράπεζας κατά 80 εκατ. ευρώ. Στην ΑΜΚ συμμετείχε η οικογένεια Βαρδινογιάννη και 27 ακόμη επενδυτές:

“Ξεκινήσαμε την 1η Αυγούστου 2019. Ήταν μια σκέψη που πήρε καιρό να ωριμάσει, από χρηματιστηριακή εταιρία που ήταν προηγουμένως, τη μετατρέψαμε σε τράπεζα. Σήμερα έχουμε 26 καταστήματα, εκ των οποίων 3 στη Θεσσαλονίκη, 1 στην Κόρινθο, 1 τώρα στο Ηράκλειο και τα υπόλοιπα στην Αθήνα”, είπε ο κ. Τανισκίδης. “Φιλοδοξούμε να είμαστε μια διαφορετική τράπεζα και το δείχνουμε κάθε στιγμή, σε κάθε συναλλαγή με τον πελάτη μας.

Απευθυνόμαστε σε ανθρώπους που θέλουν να έχουν τις καταθέσεις τους σε μας, θέλουν να αγοράσουν μετοχές από μας, θέλουν να βάλουν χρήματα σε αμοιβαία κεφάλαια ή να αγοράσουν κάποιο ομόλογο. Απευθυνόμαστε επίσης σε ανθρώπους που θέλουν να αγοράσουν σπίτι ή μαγαζί. Και βέβαια απευθυνόμαστε και σε εταιρίες που μετά από δέκα χρόνια οικονομικής κρίσης επέζησαν και έχουν κάθε λόγο να προσμένουν και τη δική μας στήριξη“, προσέθεσε ακόμα ο πρόεδρος της τράπεζας.

Οι κ.κ. Τανισκίδης, Κριτζάς και Κυπαρίσσης

“Προσκαλούμε κάθε επιχείρηση και κάθε ιδιώτη που θέλει να γνωρίσει διαφορετική τραπεζική εμπειρία από την Optima Bank να μας επισκεφθεί στο φιλόξενο κατάστημά μας. Η ομάδα μας είναι έτοιμη να αναζητήσει και να σχεδιάσει λύσεις, προσαρμοσμένες στις ανάγκες του κάθε πελάτη”, ανέφερε ο Γιάννης Κριτζάς, διευθυντής του καταστήματος Optima Bank Ηρακλείου.

Κατάστημα φιλικό προς τον πελάτη

Ο διευθύνων σύμβουλος της Optima Bank, Δημήτρης Κυπαρίσσης, ξενάγησε τα ΜΜΕ στο κατάστημα της τράπεζας:

“Μπαίνοντας από την πόρτα, σε κάθε κατάστημά μας υπάρχει ο meeter/greeter, πάντα θα σας υποδεχθεί κάποιος και θα σας βοηθήσει στα επόμενα βήματά σας. Αν χρειαστεί να περιμένετε, θα καθίσετε σε έναν χώρο που δεν έχει καμία σχέση με τραπεζικό χώρο, είναι σαν lounge αεροδρομίου και υπάρχει καφές για τον πελάτη.

Τα ταμεία μας δεν είναι γκισέδες, στα ταμεία μας ο πελάτης κάθεται ακόμα και για μια μικρή ανάληψη. Αν ο πελάτης θέλει μια συμβουλή για κάποιο θέμα του, θα καλέσει τον αντίστοιχο σύμβουλο που έχει το κάθε κατάστημα και πάντα υπάρχει ένας σύμβουλος για ιδιώτες και ένας για επιχειρήσεις“, εξήγησε ο κ. Κυπαρίσσης.

Για τέτοιες περιπτώσεις υπάρχουν meeting rooms, όπου έχει δοθεί έμφαση και στην προστασία της ιδιωτικότητας, με τζάμια που καλύπτουν τη θέα όταν οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη καθίσουν στις θέσεις τους. Δύο τέτοιοι χώροι υπάρχουν στο κατάστημα του Ηρακλείου, με δυνατότητα μάλιστα παρουσίασης και σύνδεσης φορητού υπολογιστή.

“Το προσωπικό είναι εκπαιδευμένο να εξυπηρετεί τους πελάτες με συγκεκριμένες κινήσεις, όλο έχει περάσει από εκπαίδευση εξυπηρέτησης πελατείας. Από την πρώτη μέρα που ξεκινήσαμε, μετράμε πόσο καλά τα πάμε με τους πελάτες, κάνοντας έρευνα ικανοποίησης και παρακολουθούμε τί μας δηλώνουν”, είπε ακόμα ο διευθύνων σύμβουλος της Optima. Σύμφωνα με την τράπεζα, το επίπεδο ικανοποίησης είναι υψηλό και αποτυπώνεται στον δείκτη NPS, ο οποίος παραμένει σταθερά πάνω από 85.

Γρήγορη εξυπηρέτηση και εξοικονόμηση χαρτιού

Ο Αλέξανδρος Βλαγκούλης, διευθυντής Marketing της τράπεζας, τόνισε πως όπου είναι δυνατόν να μη χρησιμοποιείται χαρτί, αυτό αποφεύγεται, ενώ εξήγησε ότι στόχος είναι πάντα η ταχεία, αλλά σωστή εξυπηρέτηση του κάθε πελάτη:

“Όλες μας οι μπροσούρες είναι ηλεκτρονικές, οι πελάτες μας για να κάνουν οποιαδήποτε συναλλαγή υπογράφουν σε ηλεκτρονική ταμπλέτα, ενώ έχουμε σταματήσει και αυτό που βλέπετε στις περισσότερες τράπεζες, ότι κάποιος μετράει τα χρήματα. Υπάρχει μηχάνημα που για όποια κατάθεση ή ανάληψη που τα μετράει αυτόματα. Στόχος είναι να είμαστε απλοί και ευέλικτοι για τους πελάτες μας. Μέσα σε 10 λεπτά μπορεί κανείς να ανοίξει λογαριασμό, να πάρει e-banking και να φύγει με τη χρεωστική του κάρτα“, τόνισε ο κ. Βλαγκούλης.

Η ενημέρωση της τράπεζας για τα οικονομικά στοιχεία της

Η Optima bank έχει ξεπεράσει ήδη τα 2 δισ. ευρώ σε χρηματοδοτήσεις, με σημερινό υπόλοιπο χορηγήσεων άνω του 1,5 δισ. ευρώ και έχει συγκεντρώσει 1,6 δισ. ευρώ σε καταθέσεις, ενώ από το Α’ εξάμηνο του 2021 έχει περάσει σε οργανική κερδοφορία. Για το 2021 κατέλαβε την πρώτη θέση στην κατάταξη των μελών του Χρηματιστηρίου Αθηνών, με το μερίδιό της να ανέρχεται σε ποσοστό 19,92% επί του συνολικού όγκου της αγοράς. Η  τράπεζα συμμετείχε στο σχήμα αναδοχής και όλων των δημόσιων προσφορών που έλαβαν χώρα εντός του 2021 στο Χρηματιστήριο Αθηνών.Τα στελέχη της τράπεζας υποστήριξαν ακόμα ότι αυτό το διάστημα δεν υπάρχουν δάνεια σε καθυστέρηση, ενώ μόλις την Πέμπτη η Optima ολοκλήρωσε τη δημόσια προσφορά και εισαγωγή στο Χρηματιστήριο Αθηνών της εταιρίας ακινήτων Μπλε Κέδρος ΑΕΕΑΠ, ως αποκλειστικός συντονιστής και σύμβουλος έκδοσης.

zarpanews.gr – Λεωνίδας Φιλικόζης

The post Η νεότερη τράπεζα της χώρας ανοίγει κατάστημα στο Ηράκλειο – Ποια είναι η Optima Bank και σε ποιους απευθύνεται | Video appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα