Η μοναξιά του Ντογιάκου

Είναι εντυπωσιακή η συσπείρωση του νομικού κόσμου για την αποδόμηση της γνωμοδότησης του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου με την οποία επιχειρεί να ακινητοποιήσει την ηγεσία της ΑΔΑΕ ως προς την διερεύνηση του σκανδάλου των υποκλοπών.

Από τον Προκόπη Παυλόπουλο μέχρι τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο ένας μετά τον άλλο οι καθηγητές συνταγματικού δικαίου αποδεικνύουν πόσο έωλη

επιστημονικά είναι η πρωτοβουλία του Ισ. Ντογιάκου, ο οποίος πολιτεύεται χωρίς προσχήματα.

Η απροκάλυπτη στήριξη της κυβέρνησης τον εκθέτει ακόμη περισσότερο γιατί αποδεικνύει ότι υπέταξε τη θεσμική του υπόσταση στην κομματική σκοπιμότητα.

Οι έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε η γνωμοδότησή του, από τον πολιτικό και το νομικό κόσμο, θα έπρεπε να τον είχαν κάνει ήδη να την αποσύρει για να μην υπονομεύσει άλλο την δημοκρατική ομαλότητα.

Ο ανώτατος δικαστικός προσφέρει πολύ κακές υπηρεσίες τραυματίζοντας σοβαρά το κύρος της Δικαιοσύνης και την εμπιστοσύνη των πολιτών προς τη δικαστική εξουσία.

Η ΠτΔ Κ. Σακελλαροπούλου, που τον έχει καλέσει να συμμετάσχει σε σύσκεψη στο προεδρικό την επόμενη Δευτέρα για τα προβλήματα της Δικαιοσύνης έχει τη δυνατότητα και την υποχρέωση να πράξει το καθήκον της απέναντί του. Με το λόγο της, όχι με τη σιωπή της.

tvxs.gr

The post Η μοναξιά του Ντογιάκου appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ντογιάκου,ntogiakou