Η Μάνια Μπικώφ στον αγώνα κατά της γυναικείας κακοποίησης – Συμμετοχή σε 5 αγώνες τριάθλου σε όλο τον κόσμο | Video + Photos

| Video + Photos

Τον δικό της αγώνα θα δώσει η γνωστή αθλήτρια και εθελόντρια Μάνια Μπικώφ, θέλοντας να βοηθήσει τις κακοποιημένες γυναίκες αλλά και να στηρίξει τον Ξενώνα Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών του Δήμου Χανίων, συμμετέχοντας σε πέντε αγώνες τριάθλου σε όλο τον κόσμο. Αυτό έγινε γνωστό κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχωρήθηκε νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης στο Δημαρχείο Χανίων, όπου ανακοινώθηκε η πρωτοβουλία του Δήμου Χανίων και της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής για την ενίσχυσης της δομής.

Η Μάνια Μπικώφ

όπως δήλωσε, επιθυμεί να προσφέρει μέσα από τον αθλητισμό, με τον πρώτο αγώνα να είναι στις 25 Νοεμβρίου στο Ισραήλ, η διεξαγωγή του οποίου τυχαίνει να είναι η Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών. Τα έσοδα του αγώνα θα διατεθούν για να καλυφθούν ανάγκες του ξενώνα.

Η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Χανίων, Ελένη Ζερβουδάκη δήλωσε πως ο Ξενώνας Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών έχει ανάγκη από είδη ύπνου και παράλληλα σχετικά με την βία, τόνισε πως «κανένας δεν είναι μόνος του».

Η Μάνια Μπικώφ δήλωσε πως ο αγώνας τριάθλου, κατηγορίας ironman θα περιλαμβάνει 3.800 μέτρα κολύμβηση, 180 χιλιόμετρα ποδήλατο και 42χιλιόμετρα συνεχές τρέξιμο ενώ  αγώνες θα διεξαχθούν σε Νότια Αφρική, Ισπανία, Ιταλία.

Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, σήμερα στον Ξενώνα Κακοποιημένων Γυναικών του Δήμου Χανίων φιλοξενούνται 18 άτομα, μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά από την Ουκρανία.

Από την πλευρά της η Διευθύντρια Κοινωνικής Προστασίας Δήμου Χανίων – Ξενώνα Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών Αθηνά Πετράκη, επισήμανε το σημαντικό έργο της δομής ενώ αναφέρθηκε στις λεπτομέρειες λειτουργίας του τα τελευταία 8 χρόνια.

«Είναι μια δομή του Δήμου πολύ πετυχημένη σε πανελλαδικό επίπεδο και προσφέρει ουσιαστικό έργο στα Χανιά. Έχουμε δυνατότητα φιλοξενίας 20 γυναικών και παιδιών. Έπειτα από 8 χρόνια λειτουργίας καταλαβαίνει κανείς ότι οι ανάγκες εξοπλισμού είναι συνεχείς. Είναι πολύ σημαντική η πράξη της κ. Μπικώφ γιατί θα αναβαθμίσει σημαντικά τις συνθήκες φιλοξενίας των γυναικών και των παιδιών που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στον ξενώνα».



zarpanews.gr

The post Η Μάνια Μπικώφ στον αγώνα κατά της γυναικείας κακοποίησης – Συμμετοχή σε 5 αγώνες τριάθλου σε όλο τον κόσμο | Video + Photos appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα