Γενική αργία στην χώρα αύριο – Και η Κρήτη σε κατάσταση ειδικής κινητοποίησης πολιτικής προστασίας

Γενική αργία αύριο σε Δημόσιο και ιδιωτικό τομέα ανακοινώνει η κυβέρνηση. Άλλωστε η Αττική δεν άντεξε και λύγισε.

Τα σοβαρά προβλήματα στην Αττική Οδό, οι διακοπές ρεύματος στα βόρεια προάστια, η αδυναμία των λεωφορείων να κινηθούν, τα προβλήματα στον ΗΣΑΠ, το ατελείωτο μποτιλιάρισμα παντού έφεραν και τη γενική αργία για να μην έχουμε τα ίδια ζητήματα.

Όπως είπε, σε κατάσταση ειδικής κινητοποίησης

πολιτικής προστασίας κηρύσσονται η Περιφέρεια Αττικής, Εύβοια , Βοιωτία, Κυκλάδες, Κρήτη και Σποράδες.

Έτσι με κυβερνητική απόφαση κηρύσσεται γενική αργία αύριο παντού, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Σύμφωνα με όσα ισχύουν για τις ημέρες που είναι υποχρεωτική αργία, απαγορεύεται η απασχόληση των εργαζομένων και η λειτουργία των επιχειρήσεων. Επίσης δεν είναι νόμιμος ο συμψηφισμός ημέρας οφειλόμενης ανάπαυσης (ρεπό), με την ημέρα υποχρεωτικής αργίας.

Αργία σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα

Στην περιφέρεια Αττικής, στους νομούς Βοιωτίας, Ευβοίας, Κυκλάδων, στις Σποράδες και στην Κρήτη κηρύσσεται για αύριο κατάσταση ειδικής κινητοποίησης πολιτικής προστασίας λόγω προειδοποίησης για εκδήλωση αυξημένης διακινδύνευσης συμβάντων φυσικών καταστροφών και τη λήψη σχετικών έκτακτων μέτρων.

Συγκεκριμένα αναστέλλεται η λειτουργία όλων των δημοσίων υπηρεσιών, εξαιρουμένων των υπηρεσιών των ΟΤΑ Α και Β βαθμού, των ενόπλων δυνάμεων και σωμάτων ασφαλείας, των δημοσίων δομών υγείας και άλλων υπηρεσιών η λειτουργία των οποίων είναι αναγκαία για τη διαχείριση του φαινομένου κατά την κρίση του προϊσταμένου της οικίας οργανικής μονάδας.

Τα ΜΜΜ θα λειτουργούν όπου είναι εφικτό (Τα σταθερής τροχιάς θα λειτουργήσουν και τα κινούμενα όπου είναι δυνατόν).

Στις περιοχές αυτές δεν θα λειτουργήσει καμιά βαθμίδα εκπαίδευσης (ούτε τηλεκπαίδευση – δημόσια και ιδιωτική εκπαίδευση), οι βρεφικοί, βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών και ατόμων με αναπηρία και τα κέντρα διημέρευσης ημερήσιας Φροντίδας.

Η τηλεκπαίδευση δεν θα πραγματοποιηθεί διότι θα απουσιάζει το διοικητικό προσωπικό που είναι αναγκαίο για την παροχή της.

Αναστέλλεται επίσης η λειτουργία των ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Θα λειτουργήσουν:

Καταστήματα τροφίμων,Φαρμακεία και άλλες δομές υγείαςΠρατήρια υγρών καυσίμων και άλλες επιχειρήσεις που λειτουργούν κατά τις αργίες όπως επίσης επιχειρήσεις η λειτουργία των οποίων συμβάλλει στην αντιμετώπιση των συνεπειών της κακοκαιρίας.

Όσον αφορά στις διακοπές ρεύματος ο κ. Στυλιανίδης είπε ότι εξακολουθούν να υπάρχουν στην Ανατολική Αττική και ειδικά στον Μαραθώνα και δυνάμεις εκχιονισμού του δήμου της περιοχής δουλεύουν για την διάνοιξη οδών για να αποκτήσουν πρόσβαση στα σημεία των βλαβών.

«Όλες οι δυνάμεις του κράτους θα μείνουν όλο το βράδυ σε πλήρη ανάπτυξη και καλούμε τους πολίτες να μείνουν σε επαγρύπνηση. Θα αποφύγουμε επιπτώσεις που θα είναι οδυνηρές για όλους μας.

Πάση θυσία να αποφύγουμε κάθε απώλεια ζωής. Το ύψος του χιονιού είναι πρωτόγνωρο. Σας ευχαριστώ για την κατανόηση και επαναλαμβάνω την συγγνώμη της Πολιτείας», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας.



The post Γενική αργία στην χώρα αύριο – Και η Κρήτη σε κατάσταση ειδικής κινητοποίησης πολιτικής προστασίας appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα