Η Εύα Παρακεντάκη μας δίνει όλα τα μυστικά για πεντανόστιμα πασχαλινά κουλουράκια και τσουρέκια

Στο Zarpa Radio 89.6 και στην Ανδρονίκη Κοκοτσάκη μίλησε η μαγείρισσα, food blogger Εύα Παρακεντάκη με καταγωγή από το Ρέθυμνο, δίνοντας μυστικά και πολύτιμες συμβουλές για τραγανά πασχαλινά κουλουράκια και κορδωνάτα τσουρέκια.

Για την ίδια το πασχαλινό κουλουράκι είναι το σμυρνέικο με αμμωνία, βούτυρο και κρόκους αυγών. Μάλιστα το πλάσιμό του θυμίζει βαρκάκι άμεσα συνδεδεμένο με τα βαρκάκια που μετέφεραν

τους ανθρώπους της Σμύρνης στην Ελλάδα. Μάλιστα τόνισε ότι είναι όμορφο να μεταφέρεται η παράδοση αυτή από γενιά σε γενιά.

Ένα άλλο μυστικό είναι το κοσκίνισμα του αλευριού γιατί παίρνει αέρα ώστε η ζύμη να γίνεται αφράτη. Σε όλη αυτή την διαδικασία καλό θα ήταν να εμπλέκονται τα παιδιά γιατί έτσι τους αφήνουμε γευστικές μνήμες, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά τα τσουρέκια, οπωσδήποτε το αλεύρι πρέπει να είναι σκληρό σε μεγάλη περιεκτικότητα πρωτεϊνών γιατί είναι αναγκαία η γλουτένη ενώ σημαντικά είναι τα μυρωδικά όπως το μαχλέπι και η μαστίχα.

Την ζύμη επίσης δεν την ζυμώνουμε, την διπλώνουμε ξανά και ξανά με τα χέρια ώστε το τσουρέκι να έχει αυτές τις ίνες όταν το κόβουμε.

Κάτι άλλο εξίσου σημαντικό για νόστιμα και αφράτα τσουρέκια είναι ότι τα υλικά πρέπει να βρίσκονται σε θερμοκρασία δωματίου, όχι πάνω από 35 με 37 βαθμούς κελσίου.

Η ζύμη για να φουσκώσει χρειάζεται μια ώρα σε στόφα, ενώ 2 με 3 ώρες αν αφήσουμε την ζύμη να φουσκώσει σε θερμοκρασία δωματίου.

Τα τσουρέκια πριν τα βάλουμε στο φούρνο να είναι ζυγισμένα ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα κι ο φούρνος μας όχι πάνω από 160 βαθμούς και πάντα προθερμασμένος.

Δείτε εδώ τη συνταγή της Εύας Παρακεντάκη για τα τσουρέκια

Δείτε εδώ τη συνταγή της Εύας Παρακεντάκη για τα πασχαλινά κουλουράκια

The post Η Εύα Παρακεντάκη μας δίνει όλα τα μυστικά για πεντανόστιμα πασχαλινά κουλουράκια και τσουρέκια appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα