Η επόμενη μέρα στη Μάνδρα μέσα από συγκλονιστικές φωτογραφίες

Ανείπωτη τραγωδία έπληξε χθες τη Δυτική Αττική. Ο υδάτινος όγκος παρέσυρε ό,τι βρήκε μπροστά του σε Μάνδρα, Νέα Πέραμο και Μέγαρα, αφήνοντας πίσω του τουλάχιστον 15 νεκρούς και εικόνες βιβλικής καταστροφής.

Μάλιστα, από το πρωί πέφτει βροχή και χαλάζι στην περιοχή και υπάρχει έντονη ανησυχία, ενώ η Πυροσβεστική ανακοίνωσε ότι αγνοούνται ακόμη πέντε άτομα, καθώς ένα άτομο που αγνοούταν, βρέθηκε τελικά ζωντανό μέσα στο αυτοκίνητό του.

Η Μάνδρα, η Νέα

Πέραμος και τα Μέγαρα βρέθηκαν στο έλεος της κακοκαιρίας, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν δρόμοι, κτήρια και καταστήματα και να προκληθούν εκτεταμένες καταστροφές.

Στη Μάνδρα, τα ορμητικά νερά που κατέβηκαν από το βουνό μετέτρεψαν σε ποτάμια τους δρόμους, ενώ σωστικά συνεργεία συνέχιζαν όλη την ημέρα χθες τις μεγάλες προσπάθειες να απεγκλωβίσουν άτομα που έχουν παγιδευτεί στα σπίτια τους. Η περιοχή έχει καλυφθεί από φερτά υλικά, κάτι που προκαλεί ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα.

Ο διευθυντής της ΕΜΥ, Αντώνης Λάλος, επισημαίνει ότι «η κακοκαιρία θα συνεχιστεί στην περιοχή, αλλά και στην ηπειρωτική χώρα τις επόμενες τρεις μέρες και τα προβλήματα θα είναι έντονα σε περιοχές που επλήγησαν από τις πυρκαγιές το καλοκαίρι».

Εθνικό πένθος για τα θύματα της θεομηνίας στη Δυτική Αττική κήρυξε ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος ανακοίνωσε άμεσα μέτρα για τη στήριξη των πληγέντων. Με δήλωσή του, που μεταδόθηκε τηλεοπτικά, ο πρωθυπουργός εξέφρασε τη βαθιά θλίψη του και τα ειλικρινή συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων, ενώ δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνηση θα σταθεί δίπλα τους με όσα μέσα έχει στη διάθεσή της.

Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που εκδηλώθηκαν από τις πρώτες πρωινές ώρες χθες στην ευρύτερη περιοχή των Μεγάρων και της Μάνδρας Αττικής, η Πυροσβεστική έχει μέχρι στιγμής λάβει 660 κλήσεις εκ των οποίων 450 για αντλήσεις υδάτων σε ισόγεια και υπόγεια κατοικιών και καταστημάτων καθώς και 210 κλήσεις για απεγκλωβισμούς ατόμων (στην ευρύτερη περιοχή της Μάνδρας) από σπίτια και αυτοκίνητα.

Καταιγίδες σήμερα και τις επόμενες ώρες

Το κύμα κακοκαιρίας με πολλούς νεκρούς και τεράστιες καταστροφές, φαίνεται ότι δεν φεύγει σύντομα από τη χώρα σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Ένα ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό που κινείται και στροβιλίζεται στην νότια Ιταλία, θα κινηθεί τις επόμενες ώρες ανατολικά προς την Ελλάδα προκαλώντας καταιγίδες.

Ήδη, ακραία καιρικά φαινόμενα άρχισαν να εκδηλώνονται από το απόγευμα της Τετάρτης στη δυτική Πελοπόννησο και τα νησιά του Ιουνίου, τα οποία αναμένεται να ενταθούν.

Το βαρομετρικό επεκτείνεται σήμερα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας δίνοντας σφοδρότατες καταιγίδες που θα συνοδεύονται από θυελλώδεις ανέμους. Δεν αποκλείεται σε αρκετές περιπτώσεις να εκδηλωθούν και χαλαζοπτώσεις.

Η κακοκαιρία θα χτυπήσει και την Αττική, καθώς και τις περιοχές που έχουν πληγεί.

Φαίνεται ότι τα έντονα φαινόμενα θα μείνουν πάνω από τη χώρα μας μέχρι και το απόγευμα του Σαββάτου.

Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε το μεσημέρι της Τετάρτης η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες που πλήττουν τη χώρα θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες και θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και πολύ ισχυρούς ανέμους.

Έκτακτα μέτρα λαμβάνει ο δήμος Αθηναίων λόγω των επικείμενων έκτακτων καιρικών φαινομένων, θέτοντας σε ετοιμότητα όλο τον μηχανισμό του. Στο πλαίσιο αυτών, προληπτικά, για την ασφάλεια των μαθητών, δεν θα λειτουργήσουν αύριο είκοσι σχολεία, που βρίσκονται κοντά σε ρέματα στις περιοχές Ακαδημία Πλάτωνος, Σεπόλια, Γκύζη και ‘Ανω Κυψέλη.

Οι πολίτες, για οποιαδήποτε πληροφορία μπορούν να απευθύνονται όλο το 24ωρο στον τετραψήφιο τηλεφωνικό αριθμό του δήμου Αθηναίων 1595, ενώ όχημα της δημοτικής αστυνομίας θα βρίσκεται σε ετοιμότητα για τη μεταφορά σε ασφαλείς χώρους, ατόμων που το έχουν ανάγκη. Επίσης, όλες οι δημοτικές κοινότητες έχουν θέσει σε επιφυλακή οχήματα, υλικά και ομάδες εργαζομένων, ενώ σε ειδική ετοιμότητα βρίσκονται τα συνεργεία του δήμου στους λόφους Λυκαβηττού, Στρέφη και στην περιοχή του Αττικού ‘Αλσους (Τουρκοβούνια), προκειμένου να μείνουν ανοιχτά τα φρεάτια στην περίπτωση μεταφοράς μεγάλου όγκου χώματος.

Φωτογραφίες: Γιάννης Κέμμος – newsbeast.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα