Η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Χανίων για την πρόταση του «Κυττάρου Χαλέπας»

Προϋποθέσεις βάζει η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Χανίων, σε ότι αφορά την υλοποίηση της πρότασης του για την λειτουργία προγράμματος δημιουργικής απασχόλησης τους καλοκαιρινούς μήνες στα σχολεία της περιοχής της Χαλέπας.

Τι σημειώνει σε σχετική της ανακοίνωση η Ένωση Γονέων:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωση Γονέων Χανίων συνεδρίασε μετά από αίτημα του Π.&Α.Σ. “Κύτταρο Χαλέπας” όπου εξετάστηκε η

θέληση του συλλόγου για πραγματοποίηση προγράμματος δημιουργικής απασχόλησης τους καλοκαιρινούς μήνες στα σχολεία της περιοχής και μόνο για τους μαθητές που ανήκουν σε αυτά.

Η γενική άποψη που επικρατεί είναι ότι πρέπει να λειτουργήσουν τμήματα θερινής απασχόλησης για παιδιά της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σε όλες τις περιοχές του Δήμου μας. Ούτως ή άλλως σε πολλές περιοχές, κυρίως τις αστικές, τα σχολεία αποτελούν το μόνο χώρο παιχνιδιού για αυτές τις ηλικίες. Επίσης θα ήταν προτιμότερο να υπάρχει επίβλεψη κατά τις ώρες που βρίσκονται εκεί έτσι ώστε να περιοριστούν οι πάσης φύσεως κίνδυνοι που υπάρχουν. Άλλωστε είναι ένα πρόγραμμα που λειτουργεί αρκετά χρόνια υπό την αιγίδα των πολλών Δήμων της χώρας και σίγουρα θα θέλαμε να το δούμε και στη πόλη μας, με δεδομένο την διευκόλυνση που παρέχει στους εργαζόμενους γονείς. Ειδικά στην πόλη μας, η οποία διαθέτει υψηλό ποσοστό εργαζομένων τους θερινούς μήνες, θα ήταν μία ανάσα. Άλλωστε θα αποτελούσε και την συνέχεια του ολοήμερου σχολείου, που όπως όλοι γνωρίζουμε λειτουργεί με μεγάλα ποσοστά συμμετοχής.

Η πρόταση από το “Κύτταρο” σαφώς και είναι στην σωστή κατεύθυνση αλλά η περσινή άρνηση της Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Χανίων για διάθεση των σχολικών χώρων μας προβληματίζει ως προς την νομιμότητα του συνόλου της. Η διάθεση των σχολικών χώρων είναι αποκλειστική αρμοδιότητα του Δήμου Χανίων. Θεωρούμε ότι ο Δήμος πρέπει να προϋπολογίσει και να πραγματοποιήσει θερινά τμήματα, για όλους τους μαθητές που θα επιθυμούσαν, σε όλα τα διαμερίσματα του.

Αν η Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Χανίων αποφασίσει την παραχώρηση στο “Κύτταρο Χαλέπας” των σχολικών χώρων που ζητεί υπό τις κάτωθι προϋποθέσεις:

α) Λειτουργήσει χωρίς την καταβολή αντιμισθίας από τους γονείς.

β) Δεν δοθεί η πολυδιαφημιζόμενη επιδότηση από τον προϋπολογισμό των Επιτροπών Εκπαίδευσης του Δήμου.

γ) Στην απόφαση αναγραφεί η ρητή δέσμευση ότι θα επιδοτηθούν ανάλογα όσοι σύλλογοι γονέων ζητήσουν και πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις για κάτι παρόμοιο, το δε πρόγραμμα το «Κυττάρου» θα λειτουργήσει πιλοτικά με άμεση εξαγωγή συμπερασμάτων και εφόσον κριθεί θετικά την θερινή περίοδο 2018 θα λειτουργήσει με προεγγραφές σε όλη την έκταση του Δήμου

τότε σαφώς και θα είμαστε στο πλευρό του με όλες μας τις δυνάμεις και την τεχνογνωσία προκειμένου να γίνει το πρώτο βήμα για ένα καλύτερο αύριο στην πόλη.»

zarpanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα