«Η δικαιοσύνη να λάμπει στο κέντρο της πόλης όπως ο φάρος» – Αποσυμφόρηση, ανακαίνιση αλλά όχι νέο Δικαστικό Μέγαρο ζητούν οι δικηγόροι των Χανίων | Video

Την πάγια θέση του δικηγορικού συλλόγου Χανίων | Videoυπέρ της διατήρησης του υπάρχοντος Δικαστικού Μεγάρου με τις απαραίτητες εργασίες ανακαίνισης και αποσυμφόρησης του αρχείου έναντι της ανέγερσης νέου κτηρίου, επανέλαβε ο πρόεδρος του συλλόγου, Χρήστος Πραματευτάκης, σε δηλώσεις του μετά την γνωστοποίηση της είδησης ότι το νέο δικαστικό μέγαρο Χανίων μένει εκτός ΣΔΙΤ (ΕΔΩ).

«Τα Δικαστικά Μέγαρα πρέπει να είναι στο κέντρο της πόλης, για να δείχνουν στον κόσμο πως υπάρχει δικαιοσύνη,

η δικαιοσύνη πρέπει να λάμπει όπως ο Φάρος» σημείωσε χαρακτηριστικά. Αυτό που ζητούν οι δικηγόροι είναι λύση για το αρχείο τους, καθώς όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο κ. Πραματευτάκης, αυτή τη στιγμή ο δικηγορικός σύλλογος μισθώνει δύο διαμερίσματα  για τις ανάγκες των δικαστηρίων, όχι τις δικές του.

Όπως έκανε γνωστό, η διαδικασία της παραχώρησης των παλιών δικαστικών φυλακών για την φιλοξενία του αρχείου των δικαστηρίων προχωρά, ωστόσο, μέχρι να ολοκληρωθεί, οι δικηγόροι ζητούν να χρησιμοποιηθούν προσωρινοί χώροι στο παλιό ψυχιατρείο.
«Αυτό το κτήριο το οποίο έχουμε είναι το πλέον κατάλληλο. Είναι μεν παλαιό αλλά με μια μικρή ανακαίνιση μπορεί να κρατήσει για εκατοντάδες χρόνια. (…) Είναι ένα κτήριο το οποίο έχει γεννηθεί για ‘μας ως Δικαστικό Μέγαρο» Αυτό που ζητάμε είναι να μας δωθεί ένας χώρος για να βάλουμε τα αρχεία. Τα αρχεία είναι το πρόβλημ,α. Μέχρι να τελειώσει αυτή η υπόθεση που λέγεται δικαστικές φυλακές θα μπορούσε να βρεθεί ένας χώρος, γιατί υπάρχουν αυτοι οι χώροι.

The post «Η δικαιοσύνη να λάμπει στο κέντρο της πόλης όπως ο φάρος» – Αποσυμφόρηση, ανακαίνιση αλλά όχι νέο Δικαστικό Μέγαρο ζητούν οι δικηγόροι των Χανίων | Video appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα