Η «αποστολή ζωής» του Χανιώτη σεφ στην Αγία Πετρούπολη συνεχίζεται – Κατακτά ρεκόρ και διακρίσεις | Photos

| Photos

Συνεχίζει το έργο του ή αλλιώς την “αποστολή ζωής” -όπως ο ίδιος τη χαρακτηρίζει- στη Ρωσία, ο Χανιώτης σεφ Μανούσος Σηφοστρατουδάκης ο οποίος μετρά σχεδόν τρεις μήνες από τότε που έφυγε μόνιμα από τον τόπο του για την Αγία Πετρούπολη.

Φιλανθρωπικές οργανώσεις που συμμετείχε αλλά και που ο ίδιος διοργάνωνε με σκοπό την εξάπλωση της ελληνικής/κρητικής κουζίνας (δείτε και ΕΔΩ) γνωρίζουν την μία επιτυχία μετά την άλλη.

«Ο

κύριος σκοπός/στόχος μου είναι η εξάπλωση της ελληνικής/κρητικής κουζίνας. Συνήθως αναφέρομαι στο στόχο μου ως κάλεσμα ή αποστολή ζωής. YouTube, social media, σεμινάρια, event, διαλέξεις κ.α. είναι μέσα στα σχέδια. Κάνω ότι περνάει από το χέρι μου και με όποιο διαθέσιμο μέσο για να πετύχω το σκοπό μου σιγά σιγά!» δήλωσε ο Χανιώτης σεφ στο zarpanews.gr. 

«Πρόσφατα διοργάνωσα ελληνικό δείπνο όπου ήταν παρόντες εκπρόσωποι επισιτιστικών επιχειρήσεων και άλλοι επιχειρηματίες. Ένας από αυτούς ήταν και ο ιδιοκτήτης της μεγαλύτερης αλυσίδας Ρώσικου street food, ονόματι Pavel Krupin» μας είπε ο σεφ.

Κάπως έτσι άνοιξε η πόρτα για την συμμετοχή του στο να φτιάξει με άλλους σεφ και σχεδόν 150 εθελοντές το μεγαλύερο τυλιχτό με αραβική πίτα στο κόσμο, ή αλλιώς σαβέρμα όπως το αποκαλούν στην Ρωσία. Κάτι που κατάφεραν την Κυριακή, μέσα σε δύο ώρες!

Οι επιτυχίες του όμως δεν τελειώνουν εκεί… Ο Μανούσος Σηφοστρατουδάκης χρειάστηκε σχεδόν ένα χρόνο να μπορέσει να μείνει στην Ρωσία νόμιμα. Η γραφειοκρατία μπορεί να τον «καθυστέρησε» να φύγει για Αγία Πετρούπολη νωρίτερα, η όρεξή του όμως για δουλειά τον έκανε όλο αυτό το μικρό χρονικό διάστημα να καταφέρει αρκετά.

Πρόσφατα παρχώρησε συνέντευξη τύπου στην Ρωσική προεδρική ακαδημία εθνικής
οικονομίας και δημόσιας διοίκησης.

«Εκεί ανακοίνωσα ότι προετοιμάζομαι για διαλέξεις με θέμα τη Κρητική διατροφή, κουζίνα και κουλτούρα. Αντίκρισα μεγάλο ενδιαφέρον από πλευράς μαθητών και όχι μόνο. Επίσης τη πρόθεσή μου για επαγγελματικά σεμινάρια Ελληνικής κουζίνας. Ήδη μου έχει γίνει πρόταση να κάνω τέτοιου είδους σεμινάρια στο Νοβοσιμπίρσκ της Σιβηρίας για επαγγελματίες εφόσον αποκτούσα τη άδεια παραμονής» αναφέρει.

The post Η «αποστολή ζωής» του Χανιώτη σεφ στην Αγία Πετρούπολη συνεχίζεται – Κατακτά ρεκόρ και διακρίσεις | Photos appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα