Η ανησυχία μιας Χανιώτισσας για την τήρηση των μέτρων στις εκκλησίες – Τι καταγγέλλει για τη θεία λειτουργία στην Ευαγγελίστρια Χαλέπας

Την έντονη ανησυχία της για την τήρηση των μέτρων που αφορούν στην καταπολέμηση του κορονοϊού στους χώρους εκκλησιασμού εκφράζει μια Χανιώτισσα εκπαιδευτικός (τα στοιχεία της οποίας βρίσκονται στη διάθεση του zarpanews.gr), την ώρα που ο αριθμός των κρουσμάτων στην πόλη χτυπάει κόκκινο.

Η ίδια, όπως αναφέρει σε επιστολή της στο zarpanews.gr,  διαπίστωσε ασυδοσία σχετικά με τα υγειονομικά μέτρα, τα οποία δεν τηρούνταν κατά τη διάρκεια της θείας λειτουργίας το πρωί της Κυριακής στον Ιερό Ναό Ευαγγελίστριας Χαλέπας.

Η ίδια, παρατήρησε πιστούς αλλά και βοηθητικό προσωπικό της ενορίας

χωρίς μάσκες, μεταξύ των οποίων και πολλά παιδιά.

Αναλυτικά η επιστολή της καταγγέλλουσας αναφέρει:

«Περί εκκλησιασμού ο λόγος

Με λύπη αλλά και με αγανάκτηση διαπιστώνω ότι τα μέτρα για τον έλεγχο της πανδημίας εξακολουθούν να εφαρμόζονται χαλαρά και επιλεκτικά στην πόλη μας.

Συγκεκριμένα αναφέρομαι στον εκκλησιασμό της Κυριακής 30 Ιανουαρίου 2022 στο ναό της Ευαγγελίστριας στη Χαλέπα. Λόγω της τέλεσης τριών μνημόσυνων ο κόσμος ήταν πολύς και όχι απαραίτητα με μάσκα. Αντιλαμβάνομαι ότι είναι δύσκολο, αν και όχι αδύνατο, να ελεγχθεί η προσέλευση ατόμων που επιμένουν να μη χρησιμοποιούν μάσκα σε χώρους που αυτή είναι υποχρεωτική.

Σαφώς ωστόσο δεν συμμερίζομαι τη μη χρήση μάσκας από το βοηθητικό προσωπικό της εκκλησίας. Δε συμμερίζομαι τη συμμετοχή αρκετών παιδιών μικρής ηλικίας στη λειτουργία επίσης χωρίς μάσκα, όταν τα δημοτικά σχολεία της πόλης βρίθουν από κρούσματα. Δε συμμερίζομαι τη μη τήρηση αποστάσεων, όλα τα καθίσματα ήταν κατειλημμένα καθώς δεν υπήρχε καμία σχετική σήμανση, περιορισμός που όντως ισχύει σε άλλες εκκλησίες της πόλης.

Από την άλλη τα πρόστιμα για τη μη τήρηση των μέτρων επιβάλλονται μόνο σε εμπορικά καταστήματα και χώρους εστίασης;

Εν κατακλείδι η ανάγκη των πιστών να ασκήσουν με ευλάβεια τα θρησκευτικά τους καθήκοντα είναι σεβαστή, εφόσον τηρούνται από όλους τα περιοριστικά μέτρα της εποχής επίσης με ευλάβεια, καθώς η πανδημία ακόμη καλά κρατεί και το Νοσοκομείο των Χανίων δοκιμάζει εδώ και καιρό τις αντοχές του.»

zarpanews.gr

The post Η ανησυχία μιας Χανιώτισσας για την τήρηση των μέτρων στις εκκλησίες – Τι καταγγέλλει για τη θεία λειτουργία στην Ευαγγελίστρια Χαλέπας appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα