Η αδιαφορία του Δήμου Χανίων βάζει σε κίνδυνο τα παιδιά στο Δημοτικό Σχολείο Νεροκούρου

Ένταση μεταξύ γονέων μαθητών και Διευθύντριας έχει φέρει η αδιαφορία του Δήμου Χανίων για την αντιμετώπιση του προβλήματος πρόσβασης των μαθητών στο Δημοτικό Σχολείο Νεροκούρου.

Ο δρόμος που οδηγεί στην είσοδο του σχολείου είναι μονόδρομος και δεν επιτρέπει την πρόσβαση σε αυτό. Ωστόσο, μέχρι και χθες η μεταφορά των μαθητών γινόταν κανονικά, παρά την ύπαρξη της πινακίδας σήμανσης, με τον κίνδυνο του ατυχήματος να είναι ορατός.

Το θέμα ήρθε στη δημοσιότητα, μετά από καταγγελίες γονέων μαθητών της σχολικής μονάδας οι οποίοι λένε στο zarpanews.gr

» η διευθύντρια δεν μας άφησε να περάσουμε με τα οχήματά μας όπως γίνεται τόσα χρόνια και αναγκαστήκαμε μέσα στη βροχή να ανέβουμε την ανηφόρα με τα πόδια, με τα παιδιά που ήταν ντυμένα για τη σχολική αποκριάτικη γιορτή και γίναμε μούσκεμα».

Η άρση της πινακίδας για την διευκόλυνση της μεταφοράς των μαθητών είναι ένα χρόνιο αίτημα τόσο του συγκεκριμένου Δημοτικού Σχολείου όσο και της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων. Σήμερα στο σχολείο φοιτούν περίπου 173 παιδιά, από τα οποία τα 87 μεταφέρονται με λεωφορείο και τα 86 από τους γονείς τους.

«Τίθεται ζήτημα ασφάλειας»

Από την πλευρά της, η διευθύντρια του σχολείου κ. Ρήνου, προσπαθεί να επιλύσει το ζήτημα, ερχόμενη σε συνεχείς επαφές με τις αρμόδιες υπηρεσίες. Όπως δήλωσε η ίδια στο zarpanews.gr , έχει στείλει ήδη τέσσερα έγγραφα από την αρχή της σχολικής χρονιάς μέχρι σήμερα στην Τροχαία αλλά και στον Δήμο Χανίων, ζητώντας τη διευθέτηση της πρόσβασης στη σχολική μονάδα.

Παρά το γεγονός ότι το τμήμα Τροχαίας απάντησε θετικά στο αίτημα της Διευθύντριας για άρσης της σχετικής πινακίδας, μετά και την αυτοψία που διενήργησε στο χώρο του σχολείου, ο Δήμος δεν έχει ανταποκριθεί μέχρι σήμερα.

Πρόκειται για ένα τόσο σοβαρό πρακτικό ζήτημα που παραμένει άλυτο μέχρι στιγμής, λόγω της αδιαφορίας των αρμόδιων υπηρεσιών, με αποτέλεσμα μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί και εργαζόμενοι να ταλαιπωρούνται καθημερινά.

Πρέπει να σημειωθεί ότι φέτος για πρώτη φορά γίνεται μεταφορά των μαθητών στο σχολείο με σχολικό λεωφορείο σε 10 διαδρομές. 5 λεωφορεία το πρωί, 4 το μεσημέρι και 1 το απόγευμα μετά το ολοήμερο.

Πρέπει σύντομα ο Δήμος να αναλάβει τις ευθύνες του και να συνεργαστεί, προκειμένου να λυθεί το ζήτημα και να μην υπάρξουν ούτε ατυχήματα αλλά ούτε και ταλαιπωρία για τα παιδιά και τους γονείς τους.

zarpanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα