Γιος Τσίπρα: «Μπαμπά, γιατί πρέπει να ξαναβάλεις για πρωθυπουργός;»

Ο Αλέξης Τσίπρας στην συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής, «δείχνει» ένα άλλο πρόσωπο.

Μιλάει για τα παιδιά του, για την αγάπη του για το κέντρο, για την περίοδο που αποφάσισαν με τη Μπέτυ Μπαζιάνα να συζήσουν. Και κυρίως για την αμήχανη στιγμή που ο μικρός του γιος τον άφησε άφωνο.

Αυτή που θυμήθηκε ο πρωθυπουργός ήταν η… τελευταία, χρονικά. Ήταν το προπέρσινο καλοκαίρι. Και όχι δεν είχε

να κάνει με τη διαπραγμάτευση… Ο μικρός γιος του Αλέξη Τσίπρα και της Μπέτυς Μπαζιάνα ρώτησε τον πατέρα του κάτι που μάλλον ήταν δύσκολο να απαντηθεί.

«Μπαμπά, για ποιο λόγο να ξαναβάλεις υποψηφιότητα για να είσαι πρωθυπουργός; Πρέπει να μείνεις μαζί μας» ήταν η ατάκα… φωτιά. «Άντε τώρα να του εξηγήσεις», θυμάται ο Αλέξης Τσίπρας.

Τι του απάντησε; «Ξέρεις, κάθε χώρα έχει έναν πρωθυπουργό, δεν είναι πάντοτε οι ίδιοι άνθρωποι, αλλά σήμερα είμαι εγώ, μπορεί να είναι κάποιος άλλος». Ο μικρός, πάντως δεν φάνηκε να πείστηκε. «Στράβωσε όταν κατάλαβε ότι πρόκειται να βάλω πάλι υποψηφιότητα».

Όσο χρόνο έχει το σπίτι, προτιμάει να τον περνάει παίζοντας με τα παιδιά του, λέει ο Αλέξης Τσίπρας. Αλλά επειδή στο σπίτι γυρίζει αργά και τα παιδιά κοιμούνται, φροντίζει να ξυπνάει μαζί τους το πρωί.

«Εντάξει, μπαίνω στο δωμάτιό τους, τα σκεπάζω, τα βλέπω λίγο, αλλά κοιμούνται. Έχω τη συνήθεια να ξυπνώ με τα παιδιά. Ξυπνάνε στις 7 π.μ. και έχουμε μια ώρα μαζί. Τα ντύνω, τους φτιάχνω πρωινό, λέμε τις κουβέντες μας, τα νέα τους (…) Ό,τι δουλειά κι αν έχω, θα σηκωθώ από τις 06:30 για να έχω έναν ωφέλιμο χρόνο μαζί με τα παιδιά».

Keywords
Τυχαία Θέματα