Γιατί βάζει «λουκέτο» στα εστιατόρια του ο διάσημος σεφ Τζέιμι Ολιβερ

Σε οικονομική στενότητα φαίνεται ότι είναι ο διάσημος Βρετανός σεφ Τζέιμι Ολιβερ και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι κλείνει το ένα μετά το άλλο τα εστιατόριά του.

Το τελευταίο που ετοιμάζεται να βάλει λουκέτο είναι το stake house «Βarbecoa» που βρίσκεται στην Πικαντίλι να κλείνει και πάλι ένα μόλις χρόνο μετά το εκ νέου λανσάρισμά του.

Το άλλο εστιατόριο της ίδιας αλυσίδας που βρίσκεται κοντά στον Καθεδρικό του Αγίου Παύλου στην αγγλική πρωτεύουσα,

«σώθηκε» αφότου ο διάσημος μάγειρας το αγόρασε για ένα μη ανακοινώσιμο ποσό μέσω μιας νεοσυσταθείσας θυγατρικής.

Σύμφωνα με το BBC ηεπιχείρηση «Jamie Oliver Restaurant Group» είχε ήδη αρχίσει να μειώνει τα κόστη της σε άλλες περιοχές, παρά το γεγονός ότι ο σεφ επένδυσε τρία εκατομμύρια λίρες από τους προσωπικούς του λογαριασμούς στην επιχείρηση τον Δεκέμβριο του 2017 για να τη στηρίξει.

Τον περασμένο μήνα ο διάσημος μάγειρας ανακοίνωσε ότι θα κλείσει 12 από τα 37 υποκαταστήματα της αλυσίδας εστιατορίων «Jamie’s Italian». Μόνο τον Ιανουάριο του 2017, έκλεισαν έξι υποκαταστήματα της συγκεκριμένης αλυσίδας, με την εταιρεία να ανακοινώνει εκείνη την περίοδο ότι τα κλεισίματα οφείλονται τις αβεβαιότητες που προκαλεί το Brexit αλλά και την «δύσκολη» αγορά.

Σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα, τα χρέη της αλυσίδας «Jamie’s Italian» αγγίζουν τις 71,5 εκατ. λίρες, εκ των οποίων τα 2,2 οφείλονται σε εργαζομένους, τα 30,2 προέρχονται από δάνεια και υπεραναλήψεις και 41,3 οφείλονται σε άλλους πιστωτές, μεταξύ των οποίων και η HMRC.

Ελευθερος Τυπος

Keywords
Τυχαία Θέματα