Γιατί έχει δίκιο ο Κούλογλου για τον Τσίπρα

Είναι η πρώτη φορά στα τελευταία δύο χρόνια που ακόμα και αντίπαλοι του Αλέξη Τσίπρα αναγνώρισαν ότι έμφανισή του, όπως αυτή στην 85η ΔΕΘ, ήταν εξαιρετική. Όχι, όμως, και οι σύντροφοι…

Η Αριστερά τρέφεται, αυτοτροφοδοτείται θα έλεγα, από τον ακτιβισμό. Σε τέτοιο σημείο, που ακόμα και όταν δεν υπάρχει, να προσπαθεί να τον εφεύρει. Επίσης, είναι δομικό συστατικό της Αριστεράς, ο διάλογος και μάλιστα ο δημόσιος. Τόσο, που ακόμα και όταν δεν

συντρέχουν λόγοι διεξαγωγής του, να τους δημιουργούν οι ίδιοι οι αριστεροί…

‘Οπως συμβαίνει για παράδειγμα, μεταξύ του Στέλιου Κούλογλου και του Παύλου Πολάκη. Έκανε μια ακατανόητη δήλωση για τον Τσίπρα και τη ΔΕΘ ο ευρωβουλευτής, ο οποίος προφανώς και γνώριζε εκ των προτέρων τις αντιδράσεις που θα προκαλέσει, καθότι τριάντα και πλέον χρόνια δημοσιογράφος έχει σημαντική γνώση για τα της επικοινωνίας.

Έσπευσε να σηκώσει το γάντι ο αψύς Σφακιανός, ο όλα τα σφάζω όλα τα μαχαιρώνω βουλευτής Χανίων, ο οποίος έχει αποδείξει πολλάκις ότι δεν έχει καμιά απολύτως σχέση με αυτό που ονομάζουμε επικοινωνία. Το πρώτο ερώτημα που αυτόματα και για ακόμα μία φορά προκύπτει, είναι το εξής: Ποιος όρισε τον Παύλο Πολάκη τιμητή των πάντων ώστε να απαντά σε όλους και αρκετές φορές ως “αντ΄αυτού”; Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή.

Είναι η πρώτη φορά στα τελευταία δύο χρόνια που ακόμα και αντίπαλοι του Αλέξη Τσίπρα αναγνώρισαν ότι έμφανισή του, όπως αυτή στην 85η ΔΕΘ, ήταν εξαιρετική. Και έτσι ακριβώς είναι. Ο πρώην πρωθυπουργός παρουσιάστηκε σίγουρος, αποφασιστικός, μετρημένος, με σχέδιο και ενέπνευσε προοπτική.

Για πρώτη φορά τα τελευταία δύο χρόνια, ακόμα και αντίπαλοί του, αναγνώρισαν ότι οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ για την επόμενη μέρα είναι σαφείς, κοστολογημένες, εφαρμόσιμες και καμία σχέση δεν έχουν με προγράμματα της Θεσσαλονίκης του παρελθόντος.

Είναι από τις λίγες φορές τα τελευταία χρόνια που όλοι αναγνωρίσαμε ότι η οργάνωση, η παρουσίαση της εκδήλωσης στο Βελλίδειο ήταν υψηλού επιπέδου και δεν θύμισε σε τίποτα τις κιτσάτες εμφανίσεις προηγούμενων ετών.

Ήταν, επίσης, η πρώτη φορά που τα τελευταία δύο χρόνια το σύνολο των τηλεοπτικών μέσων στην Ελλάδα παρουσίασε το μεγαλύτερο μέρος της ομιλίας του πρώην πρωθυπουργού. Και μην φανταστείτε ότι ξαφνικά τα ΜΜΕ αγάπησαν τον Τσίπρα. Τα μηνύματα των δημοσκοπήσεων και κυρίως από την κοινωνία είναι τέτοια ώστε υποχρέωσαν τα κανάλια να μην αγνοήσουν, όπως κάνουν συστημαυτικά μέχρι τώρα, τον αρχηγό και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Είναι αδιαμφισβήτητο, λοιπόν, ότι το τριήμερο Τσίπρα στη Θεσσαλονική, επιβεβαίωσε αυτό που ουδείς αντικειμενικός παρατηρητής μπορεί να αγνοήσει: Ο Τσίπρας αποκτά και πάλι ορισμένα από εκείνα τα δυναμικά χαρακτηριστικά και κυρίως εκείνα τα ερείσματα στην κοινωνία που τον οδήγησαν το 2015 στην εξουσία.

Και ενώ στο Μαξίμου έπειτα από τις συνεχόμενες γκάφες και τα επικοινωνιακά Βατερλό φαίνεται να τα έχουν χαμένα και να μην μπορούν πλέον να ανακόψουν αυτή τη δυναμική, με άρθρο του ο Στέλιος Κούλογλου στο site που διατηρεί, ήρθε να ανακατέψει την τράπουλα και επί της ουσίας, να προκαλέσει ρήγματα στο θετικό μομέντουμ που έχει δημιουργηθεί και να αλλάξει άρδην την ατζέντα.

Τι είδε ο ευρωβουλευτής, που δεν είδαν οι υπόλοιποι; “Ισοπαλία Μητσοτάκη, Τσίπρα ύστερα από έναν ανιαρό αγώνα στη ΔΕΘ”. Η τοποθέτηση αυτή προκάλεσε την άμεση αντίδραση του Παύλου Πολάκη ο οποίος του πρότεινε να ασχοληθεί καλύτερα με τη δημοσιογραφία και οι τόνοι ανέβηκαν κατακόρυφα. Χτες, ο Στ. Κούλογλου έδωσε συνέχεια απαντώντας υποτιμητικά στον πρώην υφυπουργό Υγείας δηλώνοντας ταυτόχρονα ότι “έχει άδεια από τον Τσίπρα να ασκεί κριτική ως δημοσιογράφος”. Με δέκα λέξεις κατάφερε ο ευρωβουλευτής να αυτοαναιρεθεί. Δηλαδή, αν δεν του έδινε άδεια ο Τσίπρας ως δημοσιογράφος δεν θα έγραφε;

Η ουσία είναι ότι η αντιπαράθεση αυτή προκάλεσε νέο κύκλο εσωστρέφειας στην Κουμουνδούρου καθώς αρκετά στελέχη όπως ο Τζανακόπουλος και ο Παπαδημούλης τοποθετήθηκαν. Και φυσικά στο Μαξίμου έχουν κάθε λόγο να τρίβουν τα χέρια τους…

Είναι ήσσονος, θεωρώ, πολιτικής σημασίας να προσπαθήσουμε να αποκρυπτογραφήσουμε τις προθέσεις του “ακτιβισμού” Κούλογλου καθώς και να επιχειρήσουμε να ερμηνεύσουμε με όρους “πολιτικής κανονικότητας” τον διάλογο με τον Πολάκη.

Εκείνο που έχει σημασία είναι ότι ο οδικός χάρτης που επέλεξε ο Αλέξης Τσίπρας να πορεύεται ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει πλέον χειροπιαστά αποτελέσματα και μάλιστα σε ένα απολύτως δυσμενές μιντιακό περιβάλλον. Το καθεστώς Μητσοτάκη κλονίζεται παρά την απόλυτη στήριξη που απολαμβάνει.

Ένα παιχνίδι το οποίο οι πολιτικοί αναλυτές προεξοφλούσαν ότι θα είναι περίπατος υπέρ του Μητσοτάκη, ο Αλέξης Τσίπρας, επιδεικνύοντας ψυχραιμία και σοβαρότητα και αποφεύγοντας τις ακροβασίες και τους λαϊκισμούς στους οποίους είχε επιδοθεί ο Κυριάκος όντας στην αντιπολίτευση, κατάφερε πολύ σύντομα να το κάνει ισοπαλία. Από αυτή την άποψη ο Κούλογλου έχει δίκιο. Θα ήταν καλύτερα όμως να μην βάζει τρικλοποδιές σε ενδεχόμενη νίκη…

Γράφει ο Δημήτρης Παπαθανασίου

The post Γιατί έχει δίκιο ο Κούλογλου για τον Τσίπρα appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα