Για ενισχυτική δόση το εμβόλιο Sanofi – Τι ισχύει για το Nuvaxovid της Novavax

Το πρωτεϊνικό εμβόλιο Nuvaxovid της Novavax συστήνεται για τον βασικό εμβολιασμό, ενώ της Sanofi έχει δοκιμαστεί με στόχο να χρησιμοποιηθεί ως ενισχυτική δόση.

Αυτό είπε η Μαρία Θεοδωρίδου για τα δυο εμβόλια που τίθενται σε ισχύ στην Ελλάδα, κατά τη διάρκεια της σημερινής (21/2) ενημέρωσης για την πορεία της COVID-19 στην χώρα μας.

Παράλληλα, η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής

Εμβολιασμών εξέφρασε συγκρατημένη αισιοδοξία. Όπως τόνισε, οι ανεμβολίαστοι να μην πιστεύουν ότι το πρόβλημα βαίνει στη λύση του χωρίς τη συμμετοχή τους, καθώς θα είναι η πιο ευάλωτη ομάδα.

Οι ειδικοί έχουν τονίσει ότι δεν αποκλείεται η εμφάνιση ενός νέου πανδημικού κύματος.

Εξακολουθούμε να μην έχουμε ημερομηνία παράδοσης για το εμβόλιο Novamax και γι’αυτό δεν έχει ανοίξει ακόμα η πλατφόρμα κλεισίματος ραντεβού, διευκρίνισε ο Μάριος Θεμιστοκλέους από την πλευρά του.

Ανέφερε παράλληλα πως ξεπεράσαμε τα 20 εκατ. εμβολιασμούς στην χώρα μας, ποσοστό που αντιστοιχεί στο 74,6% του γενικού πληθυσμού.

Πάνω από επτά εκατ. έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμοί τους, ποσοστό που αντιστοιχεί στο 71,3% του γενικού πληθυσμού. Σε σχέση με τα στοιχεία της αριθμητικής δόσης, οι δικαιούχοι είναι 5.260 χιλιάδες και 100.000 πολίτες έχουν ήδη προγραμματίσει το ραντεβού τους. Από τα 5 εκατ. που έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό, μόνο το 4,3% δεν έχει κάνει αναμνηστική δόση.

ieidiseis.gr

The post Για ενισχυτική δόση το εμβόλιο Sanofi – Τι ισχύει για το Nuvaxovid της Novavax appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα