Φουρθιώτης προς αρχηγό ΕΛΑΣ: “Ζητώ άμεσα 24ωρη συνοδεία εντός 1 ώρας” – Απίστευτες αποκαλύψεις στη δικογραφία

Έγγραφο που περιλαμβάνεται στη δικογραφία κατά του παρουσιαστή και δύο συγκατηγορούμενων για τις σκηνοθετημένες επιθέσεις σε βάρος του, αποκαλύπτονται γεγονότα που “πλήττουν το κύρος της ελληνικής αστυνομίας”.

Σύμφωνα με αυτό το οποίο έχει ημερομηνία 31/3/21, λίγους μήνες μετά την ανάθεση της φύλαξης του παρουσιαστή σε αστυνομικούς (25/5/20) οι ίδιοι προχώρησαν σε τουλάχιστον 10 καταγγελίες καθώς όπως αναφέρουν ο Μ. Φουρθιώτης τους ζητούσε μεταξύ άλλων να επέμβουν σε διαπληκτισμούς που είχε με πολίτες ή να επιβιβαστεί στο υπηρεσιακό όχημα επικαλούμενος σοβαρό πρόβλημα

υγείας για το οποίο είχε νοσηλευτεί στο παρελθόν.

Όπως οι ίδιοι οι αστυνομικοί επισημαίνουν ο κατηγορούμενος ζητούσε από τη φρουρά του να ενεργήσει σε περιπτώσεις που δεν περιλαμβάνονταν στα καθήκοντα τους, με αποτέλεσμα ορισμένοι από τους αστυνομικούς να ζητήσουν να αποχωρήσουν από τη φύλαξή του.

Σημειώνεται ότι ο παρουσιαστής είχε υποβάλει δύο αναφορές σε σχέση με πειθαρχικά παραπτώματα των αστυνομικών συνοδών του, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει ΕΔΕ σε βάρος τους. Ο Μ. Φουρθιώτης ισχυριζόταν ότι αστυνομικοί της συνοδείας είχαν ζήτησαν χρήματα από αυτόν, καθώς και ότι κινούνταν με έξοδα και όχημα που ο ίδιος τους είχε παραχωρήσει.

Ειδικότερα περιέγραψε περιστατικό που είχε με αστυνομικό και όπως υποστήριξε, ο αστυνομικός της δικής του φρουράς επιχείρησε να τον καλύψει, αφήνοντας τον να φύγει από το σημείο του διαπληκτισμού. Στη συνέχεια ο Μένιος Φουρθιώτης ανέφερε ότι δύο αστυνομικοί της φρουράς του γνώριζαν την πρόθεση του να δημοσιοποιήσει και το συγκεκριμένο περιστατικό.

«Στο άκουσμα αυτό οι άνθρωποι αυτοί με πιεστικό τρόπο μου ζητά να μην προχωρήσω στην δημοσίευση του άρθρου. Περαιτέρω ο (…) ζήτησε 500 € μηνιαίως ως πρόσθετη αμοιβή για την φύλαξη μου πράγμα το οποίο κατήγγειλε στην υπηρεσία του. Ομοίως ο (…) μου ζήτησε 1500 € μηνιαίως προκειμένου να δεχθεί να οριστικοποιηθεί στην συνοδεία μου, προφασιζόμενός οτι έτσι συνηθίζεται, το οποίο επίσης κατήγγειλα στην υπηρεσία του. Στη συνέχεια ο επικεφαλής της συνοδείας μου, που από μόνος του τοποθετήθηκε σε αυτή τη θέση, με προειδοποιούσε συνεχώς να μην προβώ στην εκτέλεση του δημοσιογραφικού λειτουργήματός και να δημοσιεύσω το άρθρο», ανέφερε ο παρουσιαστής.

Μάλιστα σύμφωνα με τη δικογραφία ο Μένιος Φουρθιώτης αναφέρει προς τον αρχηγό:

«Ζητώ άμεσα εντός μίας ώρας την προσωπική συνοδευτική συνοδεία μου επί βάσεως 7 ημέρες την εβδομάδα, καθώς και τη φρούρηση επί 24ωρου βάσεως 7 ημέρες την εβδομάδα της οικίας μου».

Ο παρουσιαστής γράφει στην «αίτηση-καταγγελία» ότι κινδυνεύει ύστερα από σειρά επιθέσεων που έχει δεχτεί. Επικαλείται μάλιστα την επίθεση της 22ης Απριλίου 2021, που αναφέρεται στη σε βάρος του δικογραφία.

Στη συνέχεια παραθέτει σειρά επιθέσεων:

«Μετά από επίθεση με χρήση όπλου μέσα στον τηλεοπτικό σταθμό και η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό μου από τα χτυπήματα των δραστών, οι οποίοι σας είναι γνωστοί καθώς υπάρχει ήδη εκδοθείσα αμετάκλητη δικαστική απόφαση περί αυτού».

Σε άλλο σημείο της δικογραφίας παρατίθεται κατάθεση του Φουρθιώτη για τους πυροβολισμούς στο σπίτι του, με τον παρουσιαστή να αναφέρει ότι κινδυνεύει από αστυνομικούς:

«Ως εκδότης της κυριακάτικης εφημερίδας «Αποκαλυπτικά», έχω ρεπορτάζ το οποίο θα δημοσιευόταν από το Μάρτιο του 2020 ως κεντρικό εξώφυλλο με τίτλο «Οι αστυνομικοί φρουροί λειτουργούν ως μπράβοι σε επιχειρήσεις – εκ του νόμου παράνομο». Οι σύνοδοι οι οποίοι είχα τότε και με ακολουθούσαν όντες οι ίδιοι εντός του προσωπικού μου οχήματος άκουγαν τις συνομιλίες μου με τους συνεργάτες της εφημερίδας προκειμένου να προβούν στη σύνταξη και στα στοιχεία για την ανάδειξη του ρεπορτάζ. Αυτό που σας αναφέρω έγινε κυρίως κατά το χρονικό διάστημα από τις 14 έως και τις 31 Μαρτίου», κατάθεσε ο παρουσιαστής.

Μάλιστα, συμπλήρωσε ότι δύο αστυνομικοί της φρουράς του συνεργάζονται με έναν εν ενέργεια αστυνομικό, «ο οποίος τους τοποθετεί με μεροκάματο να φυλούν αποθήκες στην οδό Ορφέως, πίσω από την Πέτρου Ράλλη στην Αθήνα και σε άλλα σημεία και επιχειρήσεις, όπως πάρκινγκ, γάμους, επιχειρηματίες». Ο παρουσιαστής έδωσε δε και όνομα, αλλά και κινητό τηλέφωνο προκειμένου οι αστυνομικοί να τον εντοπίσουν, ενώ ανέφερε πως ο ένας αστυνομικός του δουλεύει παράνομα σε εταιρία επίπλων.

«Ο (…) Με ενημέρωσε και με απείλησε, χρησιμοποιώντας πολιτικά πρόσωπα όπως τον τέως υπουργό και δημοσιογράφο Γιώργο Λιάνη, ότι θα βρισκόμουν άσχημα μπλεγμένος» είπε ο παρουσιαστής και συμπλήρωσε ότι τον κάλεσε υψηλά ιστάμενο στέλεχος της αστυνομίας προκειμένου να αποσύρει τις κατηγορίες, σε διαφορετική περίπτωση, «μου δήλωσε ότι αν δεν το επράττα θα έβλεπα τι θα πάθω και τι θα μου συνέβαινε». Μάλιστα, ο ίδιος λέει ότι πανικοβλήθηκε και απέσυρε τις κατηγορίες.

«Όλα τα ανωτέρω σε συνδυασμό με τους υπόλοιπους σύνοδούς που κάνουν τις ίδιες δουλειές, ξεκίνησε ένας ανελέητος πόλεμος, όπως προείπα κατάμηνύθηκαν καθώς έδωσαν από τα υπηρεσιακά e-mail τους τα απόρρητα υπηρεσιακά έγγραφα αιτημάτων μου για παροχή ασφαλείας, που περιείχαν τα πλήρη προσωπικά μου στοιχεία. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα πανελληνίως και παγκοσμίως λόγω του διαδικτύου να γνωρίζουν άπαντες τους τόπους κατοικίας και εργασίας μου», κατέθεσε ο παρουσιαστής.

Συγκεκριμένα, το έγγραφο που περιλαμβάνεται στη δικογραφία αναφέρει:

Στις 08/09/2020 διαπληκτισμό του παρουσιαστή με υπάλληλο καταστήματος εστίασης παρουσία του αστυνομικού συνοδού λοιπών παρευρισκομένων ατόμωνΣτις 24/12/2020 ο δημοσιογράφος διαπληκτίστηκε με άλλο άτομο σε ζαχαροπλαστείο, παρουσία του αστυνομικού συνοδού τουΣτις 10/01/2021 ζήτησε από αστυνομικό συνοδό να εκτελέσει καθήκοντα φύλαξης στις εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού σταθμού ελέγχοντας όσους εισέρχονται και εξέρχονταιΣτις 21/01/2021 ζήτησε από τους αστυνομικούς συνοδούς να επέμβουν και να επιπλήξουν μία συνεργάτιδα του στο κανάλιΣτις 23/01/2021 ζήτησε από τον αστυνομικό συνοδό να εκτελέσει καθήκοντα οδηγού του αυτοκινήτου του προφασιζόμενος ότι δεν αισθάνεται καλά.Στις 15/02/2021 μπήκε στο υπηρεσιακό αυτοκίνητο που του είχε διατεθεί για την συνοδευτική ασφάλεια, προκειμένου να μετακινηθεί παρότι απαγορεύεται, ενώ μαζί του επιβιβάστηκαν δύο ακόμα άτομα. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής, απαίτησε την άμεση αποδέσμευση ενός εκ των δύο αστυνομικών, προφασιζόμενος ότι ο αστυνομικός είχε αιτηθεί την επιστροφή του στην οργανική του θέση, χωρίς να έχει ενημερώσει τον παρουσιαστή. Μάλιστα, ζήτησε από τον αστυνομικό οδηγό να αποβιβάσει τον συνάδελφό του στον πλησιέστερο σταθμό ΗΣΑΠ και παρότι ο οδηγός προσπάθησε να του αλλάξει γνώμη, ήταν ανένδοτος.Στις 23/02/2021 διαπληκτίστηκε με αξιωματικό στην Τροχαία Αττικής.Στις 17/03/2021 ζητάει να επιβιβαστεί σε υπηρεσιακό όχημα επικαλούμενος λόγους υγείας.Στις 24/03/2021 απαιτεί από ένα εκ των τριών συνοδών του να επιβιβαστεί στο αυτοκίνητο του προκειμένου να μετακινηθεί. Όταν αρνήθηκε του είπε: «Είσαι άσχετος. Να δεις που αύριο θα τρέχεις στο γραφείο του διοικητή σου».Στις 25/03/2021 αρνήθηκε να οδηγήσει το αυτοκίνητό του και ζήτησε επικαλούμενος λόγους υγείας να επιβιβαστεί στο υπηρεσιακό όχημα.

Τι απαντούσε η ΕΛΑΣ και ο υπουργός

Στις 24 Μαρτίου, η ΓΑΔΑ με ανακοίνωσή της ανέφερε ότι τα «περί φύλαξης δημοσιογράφων δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα».

Μία εβδομάδα αργότερα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ανακοίνωνε την απόσυρση αστυνομικών από τη φύλαξη του Μ. Φουρθιώτη, ενώ στη συνέχεια δικαιολόγησε και τη φύλαξή του.

Βέβαια ο ίδιος υπουργός που δικαιολόγησε τη φύλαξη του Μ. Φουρθιώτη από μισό αστυνομικό τμήμα, όταν ήρθαν στο φως της δημοσιότητας οι αποκαλύψεις για τις σκηνοθετημένες επιθέσεις σε βάρος του παρουσιαστή, έσπευσε να δώσει συγχαρητήρια στην αστυνομία. Παράλληλα εντύπωση προκαλεί και η ομολογία της ότι ο παρουσιαστής εμπλέκεται στο οργανωμένο έγκλημα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, με νέα ανακοίνωσή του, για την υπόθεση Φουρθιώτη, κάνει λόγο για «σιωπή της κυβέρνησης Μητσοτάκη».

«Οι αποκαλύψεις στην υπόθεση Φουρθιώτη διαδέχονται η μία την άλλη, αλλά η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίζει επί ενάμιση μήνα να σιωπά», αναφέρεται στην ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της Κουμουνδούρου.

Και επισημαίνεται πως, «χθες και αφού πια ο κ. Φουρθιώτης πέρασε την πόρτα του εισαγγελέα, επιβεβαιώθηκε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη είχε αναθέσει σε μισό αστυνομικό τμήμα, να φυλά αυτόν που έχει στην πλάτη του τον μισό Ποινικό Κώδικα».

Ο ΣΥΡΙΖΑ, μάλιστα, επιτίθεται προσωπικά κατά του πρωθυπουργού, υποστηρίζοντας πως «ο κ. Μητσοτάκης δεν απαντά, με τι ανταλλάγματα τον λιβάνιζε με τις εκπομπές και τα πρωτοσέλιδά του. Δεν απαντά με ποιού τις πλάτες ο τηλεπαρουσιαστής έστηνε όλο αυτό το διάστημα απάτες κατά του Δημοσίου και όταν τον εντόπισαν οι υπηρεσίες εισέβαλε σε υπουργείο, τραμπουκίζοντας υπαλλήλους και στελέχη».

Και καταλήγει πως «εάν νομίζει ότι με τη σιωπή του (σ.σ. ο Κ. Μητσοτάκης) το θέμα θα ξεχαστεί, είναι γελασμένος», τονίζοντας ότι ο πρωθυπουργός «οφείλει να απαντήσει: Ποιοι συνεργάτες του και με ποιον τρόπο συνδέονται με τον κ. Φουρθιώτη».

Πηγή: libre.gr

The post Φουρθιώτης προς αρχηγό ΕΛΑΣ: “Ζητώ άμεσα 24ωρη συνοδεία εντός 1 ώρας” – Απίστευτες αποκαλύψεις στη δικογραφία appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα