Φωταγωγήθηκε το Νοσοκομείο Χανίων για την Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού | Video + Photos

Το Νοσοκομείο Χανίων “φωτίστηκε” για την εβδομάδα μητρικού θηλασμού

Το Νοσοκομείο Χανίων, συμμετέχοντας στην εκστρατεία προώθησης του μητρικού θηλασμού, προχώρησε σε φωταγώγηση των εξωτερικών του χώρων, με την αφορμή  της εβδομάδας μητρικού θηλασμού. Στην ενημερωτική δράση που συνόδευσε την φωταγώγηση των εξωτερικών χώρων του Νοσοκομείου, συμμετείχε το 2ο Κέντρο Υγείας Χανίων και η ομάδα «Χανιά: Φίλοι και υποστηρικτές του μητρικού θηλασμού».

Ο Μάνος Μπολώτης, Αναπληρωτής Διοικητής

του Νοσοκομείου Χανίων, μίλησε στο αυτή τη συμβολική κίνηση και την αξία του μητρικού θηλασμού. Τόνισε πως 8/10 μητέρες επιλέγουν τον μητρικό θηλασμό και θεωρεί πως είναι από τα σημαντικότερα πράγματα που μπορεί να κάνει μια μητέρα για το παιδί της.

Η Αργυρώ Κογχυλάκη, από την διαχείριση της ομάδας «Χανιά, φίλοι και υποστηρικτές μητρικού θηλασμού», ευχαρίστησε την διοίκηση του Νοσοκομείου και όσους συνέβαλαν για να ολοκληρωθεί αυτή η δράση. Επιπλέον, χαρακτήρισε το γάλα «χρυσό υγρό» και επισήμανε τα οφέλη αυτού τόσο στο ίδιο το βρέφος, όσο και στις μητέρες.

Η Βάγια Πήχα, πρόεδρος του Συλλόγου Μαιών Κρήτης μίλησε γι’ αυτή τη μεγάλη γιορτή του μητρικού θηλασμού που κάθε χρόνο γιορτάζεται την πρώτη εβδομάδα του Νοέμβρη. Στόχο έχει την προάσπιση και ο προαγωγή του μητρικού θηλασμού, όπως ανέφερε. Συμπλήρωσε ότι όλο και περισσότερες νεαρές μητέρες ενημερώνονται και θεωρούν τον μητρικό θηλασμό φυσική διατροφή του βρέφους. Όπως είπε χαρακτηριστικά, σε όλες τις δομές της Κρήτης υπάρχουν τμήματα προγεννητικά, όπου γίνεται εκπαίδευση για τον φυσικό τοκετό και θηλασμό.

Ο Στέφανος Ντουκάκης, υπεύθυνος Κέντρου Υγείας Χανίων δήλωσε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που συμμετέχουμε σε αυτή τη συμβολική κίνηση και πιστεύουμε ότι ο θηλασμός είναι ιδιαίτερα σημαντικός στη σχέση μητέρας – παιδιού». Ο κ. Ντουκάκης αναφέρθηκε στο θέμα θηλασμός και εμβολιασμός κατά του κορονοϊού, διαβεβαιώνοντας πως το εμβόλιο είναι απολύτως ασφαλές και ενδεδειγμένος. «Η ασφάλεια των εμβολίων και όσον αφορά την εγκυμοσύνη και όσον αφορά τον θηλασμό, είναι δεδομένη.

Η κα Βάσω Κοντού μαία από το 2ο Κέντρο Υγείας ανέφερε πως ως κοινωνία αλλά και ως επαγγελματίες υγείας είμαστε όλοι υπεύθυνοι για την προώθηση του μητρικού θηλασμού και αναφέρθηκε στα πολλά θετικά του μητρικού θηλασμού.



zarpanews.gr

The post Φωταγωγήθηκε το Νοσοκομείο Χανίων για την Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού | Video + Photos appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα