Φεστιβάλ βιβλίου Χανίων: Όλα έτοιμα για το νέο πολιτιστικό γεγονός του καλοκαιριού – Πότε θα γίνει, τι θα περιλαμβάνει | Photos

| Photos

Από την Τετάρτη 29 Ιουνίου έως την Κυριακή 3 Ιουλίου 2022 θα διεξαχθεί στα Χανιά το 1ο Φεστιβάλ Βιβλίου, φιλοδοξώντας να μετατραπεί σε θεσμό για την πόλη, ενισχύοντας την πολιτιστική ταυτότητα του τόπου μας και εμπλουτίζοντας το τουριστικό της προϊόν.Στο πλαίσιο της διοργάνωσης θα βρεθεί στην πόλη η σπουδαία Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα όπου θα παρουσιάσει για πρώτη φορά στο κοινό το νέο της βιβλίο. 

Το

φεστιβάλ έχει προϋπολογισμό 100.000 ευρώ και συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Κρήτης – Αντιπεριφέρεια Χανίων, τον Δήμο Χανίων και το Υπουργείο Πολιτισμού. Θα απλώνεται σε όλη την πόλη με δράσεις, παρουσιάσεις, συζητήσεις και αναγνώσεις σε πολλούς χώρους, αποτέλεσμα ευρύτατων συμπράξεων με τους ανθρώπους του χώρου.

Η φετινή πρώτη διοργάνωση είναι αφιερωμένη στις γραμμές των συνόρων και την διερεύνηση – επανεξέταση της έννοιας των ορίων. Το παρών θα δώσουν καταξιωμένοι  Έλληνες αλλά και ξένοι λογοτέχνες. Ανάμεσά τους, η Μάρω Δούκα, ο Πέτρος Μάρκαρης, η Λένα Διβάνη, ο Ανδρέας Αποστολίδης.Οι λεπτομέρειες της διοργάνωσης έγιναν γνωστές το πρωί του Σαββάτου σε συνέντευξη τύπου εκπροσώπων των διοργανωτών ενώ χαιρετισμό μέσω βιντεοσκοπημένων μηνυμάτων απηύθυναν ο υφυπουργός πολιτισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης και ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης.

Δείτε τι δήλωσαν ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νίκος Καλογερής, ο Δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης, ο ανιτδήμαρχος πολιτισμού του Δήμου Χανίων, Γιάννης Γιαννακάκης και ο διευθυντής του φεστιβάλ, Μανώλης Πιμπλής:

zarpanews.gr

The post Φεστιβάλ βιβλίου Χανίων: Όλα έτοιμα για το νέο πολιτιστικό γεγονός του καλοκαιριού – Πότε θα γίνει, τι θα περιλαμβάνει | Photos appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα