Εξαιρετικός αλλά ηττημένος ο Εργοτέλης

Η Παναχαϊκή αν και δυσκολεύτηκε πολύ κόντρα στον εξαιρετικό Εργοτέλη, επικράτησε 2-1 των Κρητικών και έκανε το «τρία στα τρία».

Ο Εργοτέλης έβαλε δύσκολα στην Παναχαϊκή, ωστόσο η ομάδα του Σωκράτη Οφρυδόπουλου με το… μέταλλο της μεγάλης ομάδας επικράτησε 2-1 και συνεχίζει χωρίς απώλειες στη Football League. Στα αξιοσημείωτα το πιο γρήγορο γκολ της φετινής σεζόν από τον Λυμπέρη Στεργίδη στα μόλις 10 δευτερόλεπτα. Για

τους Κρητικούς αυτή ήταν η πρώτη ήττα στο πρωτάθλημα, αλλά έδειξαν για ένα ακόμα παιχνίδι εξαιρετικά στοιχεία ως ομάδα, ειδικά στον επιθετικό τομέα.

Στο ξεκίνημα της αναμέτρησης ο ρυθμός ήταν… δαιμονισμένος. Η Παναχαϊκή με το γκολ του Στεργίδη από τα αποδυτήρια, περίπου στα 10 δευτερόλεπτα, πήρε προβάδισμα αλλά έμεινε… εκεί. Ο Εργοτέλης από την πλευρά του δεν φάνηκε να το βάζει κάτω και απείλησε μόλις στο 3’ με τον Έφορντ. Στο 10’ οι Κρητικοί έφτασαν μια ανάσα από το γκολ αλλά δύο φορές ο Βρονταράς είπε όχι στον Κάιπερς και στην συνέχεια της φάσης ο Μποουρσέλης σημάδεψε το δοκάρι. Η άμυνα των γηπεδούχων βρισκόταν σε… τρικυμία και ένα λεπτό αργότερα και πάλι ο Κάιπερς αστόχησε από το ύψος της μικρής περιοχής. Ο Βέλγος επιθετικός πήρε το αίμα του πίσω στο 25’ όταν μετά από την εξαιρετική ενέργεια του Σταματάκου δεν είχε πρόβλημα να στείλει την μπάλα στην κενή εστία. Η ομάδα του Τάκη Γκώνια, ο οποίος παρακολούθησε το ματς από μπουθ του γηπέδου της Αγυιάς, συνέχισε να πατάει καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο. Χαρακτηριστικό είναι πως έκλεισε το πρώτο ημίχρονο με 7 τελικές προσπάθειες έναντι 2 της Παναναχαϊκής.

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους, οι Κρητικοί ήταν αυτοί που πήγαν να… πιάσουν στον ύπνο τον αντίπαλό τους, αλλά στο 46’ ο Σταματάκος σε τετ α τετ νικήθηκε από τον Βρονταρά. Η «απάντηση» της Παναχαϊκής στο 51’ με τον Κηνυγόπουλο να βγαίνει απέναντι στον Λαδά, αλλά η επιλογή του να περάσει τον τερματοφύλακα του Εργοτέλη αποδείχτηκε λανθασμένη. Στο 67’ και πάλι ο Έφορντ απείλησε, ωστόσο την τελευταία λέξη στην αναμέτρηση την… είπε ο Μωραϊτης. Στο 78’ ο επιθετικός της Παναχαϊκής κινήθηκε στην πλάτη της άμυνας των Κρητικών και με πλασέ νίκησε τον Λαδά για το 2-1.

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Σωκράτης Οφρυδόπουλος): Βρονταράς, Πολίμος, Αγουρίδης (50’ Φουρλάνος), Σωτηράκος, Μακρυδημήτρης, Φωτάκης, Μουστακόπουλος (74’ Λουμπαρδέας), Γκίνο, Αποστολόπουλος (46’ Κυνηγόπουλος), Στεργίδης, Μωραΐτης.

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ ( Τάκης Γκώνιας): Λαδάς, Μπουρσέλης, Σταμόπουλος, Μπάτζιος, Μαζουλουξής, Βογιατζής, Μπούζας (84’ Αγγελόπουλος), Μπουτσάκης (88’ Πάτας), Κάιπερς, Σταματάκος (73’ Εντιαγιέ), Έφορντ.

Πηγή: FL News

Keywords
Τυχαία Θέματα