Εύα Καϊλή: «Περιμένω με αγωνία το βραχιολάκι για να βρεθώ εκτός φυλακής»

Την πρώτη αντίδραση της Εύας Καϊλή μετά την είδηση ότι θα βρεθεί εκτός φυλακής με βραχιολάκι επιτήρησης φιλοξενεί σε δημοσίευμά της η ιταλική εφημερίδα La Repubblica.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η Ελληνίδα ευρωβουλευτής δηλώνει «ανυπόμονη» μέχρι να βρεθεί το «βραχιολάκι» προσθέτοντας ότι την πρώτη ημέρα μετά από σχεδόν πέντε μήνες στη φυλακή θέλει να την περάσει στο σπίτι με την κόρη της.

Η Εύα Καϊλή

δηλώνει, επίσης, ότι θα παραμείνει στις Βρυξέλλες και θα συνεχίσει να μάχεται ώστε να αποδείξει ότι είναι αθώα.

Σε δήλωσή του χθες ο συνήγορός της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος ανέφερε πως το πρώτο που θέλει να κάνει η εντολέας του ειναι να δει την δίχρονη κόρη της.

Σύμφωνα με πληροφορίες το βραχιολάκι αναμένεται να είναι έτοιμο έως τη Δευτέρα του Πάσχα.

Η δήλωση της Καϊλή:

«Περιμένω εναγωνίως για το ηλεκτρονικό βραχιολάκι ώστε να βρεθώ εκτός φυλακής. Την πρώτη ημέρά θέλω απλά να είμαι σπίτι με την κόρη μου. Όλη τη μέρα μαζί της. Από τον Ιανουάριο την έβλεπα μόνο δύο φορές το μήνα. Θα παραμείνω στις Βρυξέλλες, θα συνεχίσω να δίνω μάχη για την αθωότητά μου» είναι τα λόγια της Εύας Καϊλή που μεταφέρει η La Repubblica.

Εκτός φυλακής μετά από 4 μήνες

Η Εύα Καϊλή ήταν η τελευταία από τους συλληφθέντες που παρέμενε στην φυλακή, γεγονός που είχε αρχίσει να δημιουργεί ερωτηματικά για ποιον λόγο η βελγική δικαιοσύνη εξάντλησε όλη της την αυστηρότητα στην πρώην Αντιπρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου.

Ο «εγκέφαλος» του σκανδάλου ο Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, ήταν ο πρώτος που αφέθηκε ελεύθερος καθώς ήρθε και σε μνημόνιο συνεργασίας με τις Αρχές να μιλήσει για όλα όσα γνωρίζει για το σκάνδαλο και τον τρόπο που το μεθόδευσε.

Ο σύντροφος της Εύας Καϊλή, Φραντζέσκο Τζιόρτζι αφέθηκε επίσης ελεύθερος με ηλεκτρονική επιτήρηση μέχρι τη δίκη, το ίδιο και ο Βέλγος ευρωβουλευτής Μαρκ Ταραμπέλα, επίσης εμπλεκόμενος στο σκάνδαλο.

Δεν θα μένει στο ίδιο σπίτι με τον Τζιόρτζι

Στην νέα αυτή φάση της ζωής της, ωστόσο, η Εύα Καϊλή επέλεξε να μείνει μόνη της με την ανήλικη κόρη της στο διαμέρισμά της στις Βρυξέλλες και όχι με τον σύντροφό της, Φραντσέσκο Τζιόρτζι, ο οποίος θα διαμένει μόνος του σε άλλο χώρο του οικήματος.
«Υπάρχουν δύο χώροι» περιέγραψε ο κ. Δημητρακόπουλος, λέγοντας πως «στον έναν μένει ο σύντροφός της και στον άλλον, με δική της επιθυμία, θα μένει μόνη της μαζί με την κόρη της. Δεν είναι κάτι που το διέταξε ο ανακριτής, θα μπορούσαν να συνυπάρχουν στον ίδιο χώρο».

Αναφορικά με την επικοινωνία τους, αυτή θα γίνεται τηλεφωνικά και μόνο, ενώ οι μεταξύ τους τηλεφωνικές κλήσεις θα καταγράφονται, καθώς και ο κ. Τζιόρτζι έχει τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό από τον περασμένο Φεβρουάριο.

Politico: Nέα δεδομένα στο Qatargate με την αποφυλάκιση της Καϊλή

Στην αποφυλάκιση της Εύας Καϊλή με ηλεκτρονική επιτήρηση αναφέρεται εκτενές άρθρο του το Politico.

Η απoφυλάκισή της ξεκινά ένα νέο κεφάλαιο στο Qatargate σημειώνει σε άρθρο του το Politico στο οποίο υπογραμμίζει επίσης ότι η πολύμηνη προσπάθεια των βελγικών αρχών να διαλευκάνουν ποιός μπορεί να ήταν υπό τον έλεγχο ξένων κυβερνήσεων ενώ εργαζόταν στο Ευρωκοινοβούλιο μπαίνει σε νέα φάση. Επικαλούμενο τις δηλώσεις του Κριστιάν Ντε Βαλκενέερ, καθηγητή ποινικού δικαίου στο Καθολικό Πανεπιστήμιο του Λουβέν στο Βέλγιο, το Politico τονίζει ότι μετά και αυτό την εξέλιξη φαίνεται πως η διαδικασία δεν οδηγείται σύντομα προς μια δίκη.

«Δεν προϋποθέτει ότι η έρευνα έχει ολοκληρωθεί», διευκρίνισε ο Ντε Βαλκενέερ και πρόσθεσε ότι στο Βέλγιο, η αποφυλάκιση υπό ηλεκτρονική επιτήρηση και ο κατ΄οίκον περιορισμός θεωρείται «παράταση του εντάλματος σύλληψης, αλλά με τη μόνη διαφορά ότι το ένταλμα δεν εκτελείται σε φυλακή». Ωστόσο, οι αρχές σύντομα δεν θα έχουν πλέον κανέναν κατηγορούμενο στη φυλακή, κάτι που εγείρει ερωτήματα για το σημείο που βρίσκεται η έρευνα.

To Politico σημειώνει επίσης πως για μήνες, το «δίχτυ» των εισαγγελέων διευρυνόταν καθώς η αστυνομία συνέλαβε δύο ακόμη βουλευτές της ΕΕ, τον Βέλγο Μαρκ Ταραμπέλα και τον Ιταλό Αντρέα Κοζολίνο, καθώς και μια λογίστρια στην Ιταλία, τη Μόνικα Μπελίνι. Όμως οι εξελίξεις έχουν επιβραδυνθεί τις τελευταίες εβδομάδες, χωρίς άλλες συλλήψεις και σταδιακή απελευθέρωση υπόπτων από τις φυλακές σε κατ’ οίκον περιορισμό. Ο Κοζολίνο και η Μπελίνι βρίσκονται αμφότεροι στην Ιταλία, όπου τοπικοί δικαστές ζήτησαν από το Βέλγιο περισσότερες πληροφορίες πριν λάβουν απόφαση σχετικά με αίτημα έκδοσης αναφέρει επίσης το σχετικό δημοσίευμα που κάνει εκτενείς αναφορές και στις συνθήκες κράτησης της Ευας Καϊλή.

ieidiseis.gr

The post Εύα Καϊλή: «Περιμένω με αγωνία το βραχιολάκι για να βρεθώ εκτός φυλακής» appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Εύα Καϊλή, Περιμένω,eva kaili, perimeno