Έτοιμοι να ζήσουν το όνειρο – «Έπιασαν» τους στόχους τους τα Χανιωτάκια και φεύγουν για τη φοιτητική ζωή

Ημέρα συγκίνησης η σημερινή για τους μαθητές που έδωσαν Πανελλήνιες φέτος. Οι βάσεις ανακοινώθηκαν (δείτε ΕΔΩ) και ήδη τα Χανιωτάκια έχουν ξεκινήσει να ονειρεύονται την φοιτητική τους ζωή.

Οι κόποι τους και ο χρόνος που αφιέρωσαν πάνω από ένα βιβλίο όλη την σχολική χρονιά, ανταμείφθηκε αφού είδαν το όνομά τους γραμμένο στη σχολή που ήθελαν να περάσουν.

Όπως ο Απόστολος Τόλης, ο

οποίος συγκέντρωσε 18.500 μόρια και ετοιμάζεται να ξεκινήσει τις σπουδές του στις φυσικές επιστήμες.

Το zarpanews.gr επικοινώνησε μαζί του και πλημμυρισμένος από χαρά είπε:

«Είχα μεγάλο πλεόνασμα από την βάση αλλά ακόμα και την τελευταία στιγμή έτρεμα! Ήταν λίγο απότομο γιατί την Τετάρτη μάθαμε ότι θα βγουν σήμερα ή αύριο. Καθόμουν στον υπολογιστή μου και βλέπω το μήνυμα του Υπουργείου.

Τώρα γιορτή, θα ανεβώ στην Αθήνα να τακτοποιηθώ σιγά σιγά, είναι θετικό οτι βγήκαν νωρίς για να τακτοποιηθώ. Είμαι ένα βήμα πιο κοντά στον στόχο μου! Τώρα βλέπω πιο ξεκάθαρα το όραμά μου. Από τώρα αρχίζω να κάνω σχέδια για το πως θα είναι το πανεπιστήμιο, τα μαθήματα, η φοιτητική ζωή… αυτό που ακούμε συνέχεια τη “μεγάλη ζωή” του φοιτητή στην Ελλάδα».

Υπενθυμίζεται πως ο Απόστολος Τόλης, μαθητής του 2ου ΓΕΛ Χανίων, ήταν ανάμεσα στους 24 Έλληνες μαθητές που επιλέχθηκαν ανάμεσα σε 250 ενδιαφερόμενους τον περασμένο Σεπτέμβριο και είχε βρεθεί στις εγκαταστάσεις του CERN (Ευρωπαΐκος Οργανισμός Πυρηνικής Φυσικής) στην Γενεύη της Ελβετίας και πραγματοποίησε τη μαθητεία του πάνω στην ανάλυση δεδομένων που προκύπτουν από τα όργανα των επιταχυντών του CERN.

Η Όλγα Τσιβουράκη: Με 18.905 μόρια στην Ψυχολογία Αθηνών

Με τα 18.905 μόρια που συγκέντρωσε, η Όλγα θα μπορούσε να εισαχθεί σε οποιαδήποτε νομική σχολή. Όμως, όπως μας είχε ήδη πει, λίγο μετά τις πανελλήνιες η Όλγα, η ψυχολογία ήταν αυτό που πάντα την ενδιέφερε γι’ αυτό και η απόφασή της έγινε απόλυτα σεβαστή από γονείς και καθηγητές!

«Τα είχα υπολογίσει τα μόρια, επομένως τα αποτελέσματα τα είδα ψυχραιμία και ηρεμία. Πλέον… ανακούφιση!» δήλωσε σήμερα!

O Βαγγέλης Βίγλης φεύγει για Αθήνα!

Πετυχαίνοντας το απόλυτο 20 στην οικονομία αλλά και την πληροφορική ο Βαγγέλης Βίγλης, μαθητής του ΓΕΛ Αλικιανού είχε στόχο το τμήμα πληροφορικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η ανακοίνωση τον βρήκε…εν ώρα εργασίας. «Τρομερό συναίσθημα!» ανέφερε.

Η Φιλιώ Πυροβολάκη με 18.060 μόρια ήταν σε δίλλημα. Ψυχολογία ή Διεθνών και  Ευρωπαϊκών Σπουδών;

Τελικά, την κέρδισε η επιστήμη της ψυχολογίας και σε λίγους μήνες θα περπατά στους χώρους του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών.

«Δεν ξέρω τι νιώθω αυτή τη στιγμή, είμαι πολύ χαρούμενη. Αγχωνόμουν πολύ, δεν περίμενα να βγουν νωρίτερα. Νιώθω τεράστια ανακούφιση. Έχω ήδη ξεκινήσει να ψάχνω σπίτι. Σκέφτομαι πως θα είναι μετά…» μας είπε.

To zarpanews.gr τους εύχεται ολόψυχα, καλή σταδιοδρομία.

The post Έτοιμοι να ζήσουν το όνειρο – «Έπιασαν» τους στόχους τους τα Χανιωτάκια και φεύγουν για τη φοιτητική ζωή appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα