Εσύ ποιος τύπος Χριστουγέννων είσαι; Τα 6 είδη σύμφωνα με τους ψυχολόγους

Είσαι ο γενναιόδωρος, ο επιλεκτικός ή μήπως ο αγχωμένος;

Οι γιορτές είναι η τέλεια ευκαιρία για να έρθουμε πιο κοντά με αγαπημένα μας πρόσωπα, (εκτός αν ανήκουν σε κάποιους τύπους που θα θέλαμε να αποφύγουμε). Εντάξει, μπορεί να έρχονται πολλοί στο μυαλό σας αλλά οι ψυχολόγοι έρχονται να ξεδιαλύνουν το τοπίο, αναγνωρίζοντας 6 βασικά είδη που είτε θες να έχεις κοντά σου τέτοιες μέρες, είτε όχι.

Σχεδόν σε κάθε τραπέζι, υπάρχει πάντα ένας θείος που πίνει λίγο περισσότερο, ένας ξάδερφος που κάνει ότι τα ξέρει όλα και δεν αφήνει

κανέναν άλλον να πει λέξη και σίγουρα ένας ιδιότροπος συγγενής που τρώει ακριβώς το ίδιο γεύμα κάθε χρόνο. Ποιον από αυτούς τους τύπους θα συναντήσεις στο δείπνο που θα ετοιμάσεις αυτές τις γιορτές και κυρίως, εσύ ποιος τύπος Χριστουγέννων είσαι;

Έρευνα που διεξήχθη από το Green Chef, εξέτασε τις συνήθειες και τα συναισθήματα 2.000 ενηλίκων την ημέρα των Χριστουγέννων, καταλήγοντας σε 6 βασική είδη. Η ψυχολόγος και ειδικός στη γλώσσα του σώματος, Judi James τούς μοιράζεται στο Stylist.

Ο γενναιόδωρος

O γενναιόδωρος τύπος συμπεριφέρεται με τον καλύτερο τρόπο στους καλεσμένους του. Προσφέρει απλόχερα δώρα, γεύματα, ποτά χωρίς να αφήνει κανέναν δυσαρεστημένο. Είναι ο τύπος που θέλουν να έχουν όλοι κοντά του.

Ο πολυλογάς

Ο συγκεκριμένος τύπος μιλάει ακατάπαυστα στα χριστουγεννιάτικα τραπέζια, έχει τα πιο θετικά vibes και είναι η ψυχή της παρέας. Παρόλο που μιλάει συνέχεια, είναι πολύ ευχάριστη η συναναστροφή μαζί του με αποτέλεσμα να μην θέλει κανείς να τον αποχωριστεί.

Ο διπλωμάτης

Τις γιορτές, συνήθως βλέπουμε συγγενείς που αποφεύγουμε με αποτέλεσμα οι μικροδιενέξεις να είναι αναπόφευκτες. Ε, ακριβώς γι’ αυτό είναι ο διπλωμάτης που ξέρει πολύ καλά πώς να χειρίζεται τέτοιες καταστάσεις και να ηρεμεί το κλίμα (που μόνο γιορτινό δεν είναι).

O αγχωμένος

Παρόλο που οι περισσότεροι θέλουμε να έχουμε ξεκούραστες γιορτές, υπάρχουν και κάποιοι που τα θέλουν όλα στην εντέλεια. Αυτό σημαίνει ότι γεμίζουν με άγχος και δεν απολαμβάνουν τη στιγμή. Είναι οι αγχωμένοι της παρέας και το πιο πιθανό είναι να σου μεταφέρουν την ένταση και το στρες τους.

Ο επιλεκτικός

Ευχαριστιέται δύσκολα και βρίσκει πρόβλημα (σχεδόν) στα πάντα. Ο επιλεκτικός τύπος δεν θα δεχτεί να δοκιμάσει νέες γεύσεις από πιάτα που φιλοξενούνται στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι σου και σίγουρα θα φέρει τα δικά του, (ναι, εκείνα που προτιμάει κάθε χρόνο).

Ο ενθουσιώδης

Λατρεύει τα Χριστούγεννα και μπαίνει στο κλίμα των γιορτών από πολύ νωρίς. Όσο πλησιάζουν οι μέρες, ο ενθουσιασμός του «ενθουσιώδους» τύπου κορυφώνεται και όσοι απεχθάνονται τα Χριστούγεννα, αποφεύγουν να είναι κοντά του.

jenny.gr

The post Εσύ ποιος τύπος Χριστουγέννων είσαι; Τα 6 είδη σύμφωνα με τους ψυχολόγους appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα