«Εργοτάξια» τα σχολεία λίγο πριν το πρώτο κουδούνι: Τι ανησυχεί τους γονείς στο 4ο ΓΕΛ και τι απαντά ο Δήμος Χανίων

Την ανησυχία τους για την εικόνα που παρουσιάζει το σχολείο λίγες μέρες πριν το πρώτο κουδούνι, εκφράζουν οι γονείς των μαθητών του 4ου ΓΕΛ Χανίων, όπου είναι σε εξέλιξη εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης. Από τη μεριά του ο Δήμος Χανίων απαντά ότι από 1η Σεπτέμβρη τα συνεργεία καθαριότητας θα είναι στην θέση τους και το σχoλείο θα είναι έτοιμο εγκαίρως να υποδεχτεί τους μαθητές. Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, Αντώνη Βαρδάκη, το έργο του προσωπικού καθαριότητας θα ενισχυθεί και από συνεργεία εργολάβου και στα τρία σχολικά συγκροτήματα (Αμπεριά, Κουμπές, Δαίδαλος) όπου

πραγματοποιούνται ανάλογες εργασίες.

Ανυσηχούν οι γονείς

Σε σχετική ανακοίνωση που υπογράφουν ο πρόεδρος και ο γραμματέας του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του σχολείου επισημαίνεται:

«Στις  25 Αυγούστου 2022 μαζευτήκαμε στο Σχολείο γονείς και καθηγητές μετά από πρόσκληση του Δ/ντή κ. Δρακάκη για να εκτιμήσουμε την πρόοδο των εργασιών επισκευής που γίνονται στο Σχολείο, και που έχουν αρχίσει από τις αρχές του χρόνου.

Στη συνάντηση ήρθαν και ο Αντιδήμαρχος κ. Βαρδάκης μαζί με τον Προϊστάμενο Τεχν. Υπηρεσιών του Δήμου κ. Ευθυμίου. Διαπιστώθηκε ότι σε όλους τους εξωτερικούς αλλά και τους εσωτερικούς χώρους υπάρχουν οικοδομικά υλικά σε συσκευασίες και σε φερτά υλικά (μπάζα), κουτιά μπογιές, σακκιά με σκόνες (σοβάδες, στόκους κλπ), σκόνες από τα τριβεία, τζάμια που αντικαταστάθηκαν και οτιδήποτε άλλο έχει ένα γιαπί.

Οι εργασίες είναι σε εξέλιξη. Στο κτίριο εργάζονταν δύο (2) εργάτες, οι οποίοι και τις προηγούμενες μέρες δεν ήταν περισσότεροι. Σύμφωνα με αυτά που είδαμε και με την πείρα ενός μέσου ανθρώπου, δεν υπάρχει περίπτωση με το ρυθμό αυτό να έχει παραδοθεί το Σχολείο για άνοιγμα την 1η Σεπτεμβρίου, παρά τις διαβεβαιώσεις περί του αντιθέτου από τον κ. Ευθυμίου.

Μπορεί τα μαθήματα ν’ αρχίζουν στις 12 Σεπτέμβρη, αλλά πρέπει να γίνουν προκαταρκτικά ένα σωρό άλλες εργασίες, από την παραλαβή και τακτοποίηση των βιβλίων, μέχρι εγγραφές, μεταγραφές, απολυμάνσεις κλπ.

Ακόμα κι αν ο εργολάβος παραδώσει έγκαιρα το έργο, ο καθαρισμός του Σχολείου δεν μπορεί να γίνει με δύο καθαρίστριες που έφερε σήμερα ο Αντιδήμαρχος, αλλά από επαγγελματικό συνεργείο που θα πρέπει να έχει τον κατάλληλο μηχανολογικό εξοπλισμό, όπως πιεστικά και πλυστικά, σκούπες βαρέος τύπου, και κυρίως αρκετό προσωπικό ώστε σε μία ημέρα να έχει καθαρίσει το κτίριο.

Δεδομένου ότι δεν γίνονται μόνο στο Σχολείο μας αυτού του είδους οι εργασίες, αλλά σε πολλά ακόμα σχολεία του Δήμου, θα μπορούσε ν’ ανατεθεί σε εργολάβο ο καθαρισμός τους. Η υγεία και η ασφάλεια των παιδιών μας δεν παζαρεύεται, προηγείται από οποιοδήποτε άλλο παράγοντα και βέβαια δεν τίθεται θέμα εξοικονόμησης χρημάτων.

Καλούμε λοιπόν το Δήμο να δώσει την απαραίτητη προτεραιότητα στην αντιμετώπιση των προβλημάτων αυτών, ώστε στην ώρα τους να μπορέσουν τα παιδιά να μπούν σε ένα σχολείο καθαρό και ασφαλές».

Διαβεβαιώσεις Βαρδάκη

Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Βαρδάκης, τόνισε στο zarpanews.gr πως το συνεργείο θα μπει 1η Σεπτέμρη και εκτός από τα 4 άτομα που θα τοποθετηθούν ως μόνιμο προσωπικό καθαριότητητας, θα μπει και εργολάβος ώστε να ολοκληρωθούν εκγαίρως και σωστά όλο αναγκαίος ευπρεπισμός και η καθαριότητα του χώρου, για να ξεκινήσει ομαλά η φετινή χρονιά.

«Όταν γίνεται ένα τόσο μεγάλης κλίμακας έργο, είναι αναμενόμενο να υπάρχουν απρόοπτα, με τις ανατιμήσεις, με τις προμήθειες και τις παραδόσεις των υλικών και δυστυχώς και η ανάλογη ταλαιπωρία» τόνισε ο κ. Βαρδάκης.

Όπως σημείωσε, το έργο δεν παραδίδεται τώρα, πρόκειται για παρεμβάσεις που χρηματοδοτούνται μέσω ΕΣΠΑ και θα συνεχιστούν σε περιόδους διακοπών και σχολικών αργιών με τελική ημερομηνία παράδοσης το τέλος του 2023.

zarpanews.gr

The post «Εργοτάξια» τα σχολεία λίγο πριν το πρώτο κουδούνι: Τι ανησυχεί τους γονείς στο 4ο ΓΕΛ και τι απαντά ο Δήμος Χανίων appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα