Έργα 10 εκατομμυρίων υπέγραψε για τα Χανιά ο Αρναουτάκης – Δείτε τι αφορούν | Video

| Video

Συμβάσεις με αναδόχους για παρεμβάσεις αποκατάστασης στο επαρχιακό οδικό δίκτυο σε διάφορες περιοχές της ΠΕ Χανίων αλλά και αντικατάσταση του δικτύου του ΤΟΕΒ Χρυσοσκαλίτισσας, έργα συνολικής αξίας 10,2 εκατομμυρίων ευρώ, υπέγραψε το μεσημέρι της Τετάρτης στα Χανιά ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης. Πρόκειται συνολικά για τέσσερις συμβάσεις και μάλιστα η Περιφέρεια προσδοκά στην άμεση έναρξη τουλάχιστον ενός

τμήματος από τις παρεμβάσεις που προβλέπονται.

“Από τον επόμενο μήνα θα ξεκινήσουν οι παρεμβάσεις και για τα 452 σημεία σε όλη την Κρήτη και στα Χανιά, όπου θα γίνουν έργα οδικής ασφάλειας στο επαρχιακό οδικό δίκτυο, ένα έργο αξίας 35 εκατομμυρίων ευρώ”, προανήγγειλε ο Σταύρος Αρναουτάκης. Ο Περιφερειάρχης τόνισε ακόμα ότι η διεκδίκηση των πόρων από το ΕΣΠΑ, τους εθνικούς πόρους και το Ταμείο Ανάκαμψης απαιτεί συνεργασία και προετοιμασία των μελετών. “Καλώ όλους τους φορείς, τους δήμους, τα πανεπιστήμια, να ετοιμάσουν μελέτες, γιατί αν είμαστε προετοιμασμένοι, μόνο τότε θα μπορούμε να παίρνουμε πόρους”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

“Είναι έργα αποκατάστασης του επαρχιακού οδικού δικτύου στον δήμο Καντάνου-Σελίνου και συντήρησης της παλιάς εθνικής οδού στον Αποκόρωνα, τον δήμο Χανίων και την Κίσσαμο. Και για τον ΤΟΕΒ Χρυσοσκαλίτισσας, 2,1 εκατομμύρια ευρώ από το ΠΕΠ για την αντικατάσταση του κύριου αγωγού και εκσυγχρονισμό δικτύου”, ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Νίκος Καλογερής. “Στα Κεραμειά και το Θέρισο αφορά αποκατάσταση και συντήρηση οδών προϋπολογισμό 2,5 εκατομμυρίων. Στα Χανιά επίσης είναι αποκατάσταση τμήματος της οδού προς το Αεροδρόμιο, από τους Τάφους Βενιζέλων μέχρι τον κόμβο στα Αστέρια και θέλουμε να ξεκινήσει άμεσα, να προλάβουμε την τουριστική σεζόν. Επίσης από την Παρηγοριά και δυτικά προς Καλαμάκι και στην Κίσσαμο, από Καστέλι μέχρι Κολένι, ενώ στο Σέλινο τα έργα αφορούν τον επαρχιακό δρόμο από Τεμένια – Παλαιόχωρα προς Αζωγυρέ, όπου είχαμε κατολισθήσεις”, προσέθεσε.

Δείτε τις δηλώσεις και φωτογραφίες: zarpanews.gr

The post Έργα 10 εκατομμυρίων υπέγραψε για τα Χανιά ο Αρναουτάκης – Δείτε τι αφορούν | Video appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Έργα 10, Χανιά, Αρναουτάκης – Δείτε, | Video,erga 10, chania, arnaoutakis – deite, | Video