Έρχονται στην Ελλάδα τα χάπια της Pfizer για τον κορονοϊό – Πότε ξεκινάει η χορήγησή τους

“Ήρθαν σήμερα τα χάπια της Pfizer κατά της COVID-19 στη χώρα και από εβδομάδα θα ξεκινήσει η χορήγηση και των χαπιών της Pfizer στους ασθενείς ανέφερε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα στην ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας, ενώ όπως συμπλήρωσε “παράλληλα συνεχίζεται η χορήγηση της μολνοπιραβίρης, του φαρμάκου της Merck με καλά αποτελέσματα”.

Ωστόσο υπενθύμισε ότι “ο εμβολιασμός

είναι πολύ μεγαλύτερη ασφάλεια ενώ το κόστος του είναι πολύ μικρότερο για το δημοσιονομικά της χώρας σε σχέση με τα χάπια”.

“Η πανδημία είναι ακόμη εδώ” υπογράμμισε η κα Γκάγκα. “Έχουμε πάνω από 20 χιλιάδες κρούσματα την ημέρα, γεγονός που μας απασχολεί” επισήμανε.

Επιπλέον έδωσε μερικά συνοπτικά στοιχεία για την πανδημία:

“Από την αρχή της πανδημίας έχουμε 170.000 νοσηλείες για ασθενείς με COVID-19 και παράλληλα 2.600.000 νοσηλείες για άλλα νοσήματα”

“Πρέπει να βγούμε σε μια κανονικότητα αλλά κρατώντας τα μέτρα προφύλαξης και προσέχοντας” σημείωσε “Να δούμε το μέλλον με αισιοδοξία αλλά παράλληλα με προσοχή” υπογράμμισε.

Πηγή: ertnews.gr

The post Έρχονται στην Ελλάδα τα χάπια της Pfizer για τον κορονοϊό – Πότε ξεκινάει η χορήγησή τους appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα