Έρχονται κι άλλες αυξήσεις στα καύσιμα – Με λιγοστό πετρέλαιο περνούν τον χειμώνα οι Χανιώτες

ΤΙΜΕΣ ΦΩΤΙΑ

Η ΑΜΟΛΥΒΔΗ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΤΟ 1,90 ΣΤΟΝ ΑΠΟΚΟΡΩΝΑ

Ανοδική πορεία καταγράφουν οι τιμές των καυσίμων και στα Χανιά. Οι καταναλωτές το τελευταίο διάστημα βλέπουν τόσο τη βενζίνη όσο και το πετρέλαιο θέρμανσης να πωλούνται σε εξαιρετικά υψηλές τιμές σε σχέση με πέρσι. Το γεγονός επιβεβαίωσε το πρωί, μιλώντας στο Zarpa Radio

89,6 και στους Άννα Παπακωνσταντίνου και Γιώργο Κολομπάκη, ο Πρόεδρος Ένωσης Βενζινοπωλών Χανίων, Γιάννης Δρακακάκης.

Ιδιαίτερα η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης το τελευταίο διάστημα έχει εκτοξευτεί στο νομό Χανίων ενώ και στο πετρέλαιο θέρμανσης καταγράφεται αύξηση 40% σε σχέση με πέρσι.

Πιο συγκεκριμένα, η τιμή της απλής αμόλυβδης βενζίνης (95 οκτανίων) στα βενζινάδικα κοντά στο κέντρο της  πόλης ξεκινά από το 1,83 ευρώ και φτάνει το 1,88 ευρώ/λίτρο ενώ η μεγαλύτερη μέχρι στιγμής τιμή καταγράφεται σε πρατήρια του Αποκόρωνα στο 1,93 ευρώ το λίτρο.

Στις απομακρυσμένες περιοχές του νομού η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης ξεπερνάει το 1,90 ευρώ/λίτρο ενώ αναμένεται να ξεπεράσει ακόμα και τα 2 ευρώ.

«Πραγματικά οι τιμές έχουν εκτοξευτεί και δυστυχώς θα έχει συνέχεια αυτή η αύξηση. Βλέπουμε ότι και τις επόμενες ημέρες οι τιμές θα είναι ανοδικές. Η τάση είναι ανοδική διεθνώς. Οι προβλέψεις που είχαμε κάνει τον Νοέμβριο ότι η τιμή του βαρελιού θα αυξηθεί διεθνώς και θα ξεπεράσει τα 18 δολάρια, επαληθεύονται, καθώς ήδη φτάνει στα 91 δολάρια. Οπότε θα δούμε μια τάση ανοδική και το επόμενο διάστημα.»

Την ίδια ώρα ο κ. Δρακακάκης δήλωσε πως «και στα πρατήρια που βρίσκονται μέσα στην πόλη θα δούμε κι άλλες αυξήσεις το επόμενο διάστημα.»

Αύξηση 40% στο πετρέλαιο θέρμανσης – Αδυνατούν οι καταναλωτές να βάλουν πετρέλαιο, βάζουν λίγο, ανά διαστήματα 

Όσον αφορά το πετρέλαιο θέρμανσης, η τιμή πώλησής του ξεκινά από το 1,24 ευρώ/λίτρο, 1,26 η μέση τιμή μέσα στην πόλη και φτάνει μέχρι το 1,28ευρώ/λίτρο, δηλαδή κατά μέσο όρο 1.260 ευρώ ο τόνος.

«Είναι περίπου 40% η αύξηση στο πετρέλαιο θέρμανσης. Πέρσι τέτοια περίοδο η τιμή πώλησης ήταν 0,85 ευρώ/λίτρο, τώρα είναι στο 1,26. Είναι τεράστια αύξηση. Ο κάθε καταναλωτής ζορίζεται, αδυνατεί να βάλει πετρέλαιο για να ζεστάνει την οικογένειά του και τα παιδιά του», τόνισε ο κ. Δρακακάκης και συνέχισε: «Είναι τεράστιο το πρόβλημα. Βλέπουμε τους καταναλωτές να βάζουν πετρέλαιο θέρμανσης σε μικρές ποσότητες, για να περάσουν κάποιες κρύες μέρες του χειμώνα και μετά από λίγο καιρό ξανά το ίδιο. Αδυνατεί ο καταναλωτής να γεμίσει το ντεπόζιτό του, να βάλει ένα τόνο ας πούμε.»

«Φέτος έχουμε αναγκαστεί και πηγαίνουμε να βάλουμε πετρέλαιο όσο θέλει ο καταναλωτής, ακόμα και σε όσους διαθέτουν 100 ευρώ. Δε μπορούμε να αφήσουμε τον κόσμο και τα παιδιά μέσα στο κρύο, χωρίς θέρμανση, είναι κρίμα, είναι αμαρτία. Αφού η οικονομική του ευχέρεια είναι 100 ευρώ, δεν μπορείς να του πεις δεν θα σου φέρω πετρέλαιο

Η τιμή πώλησης της σούπερ αμόλυβδης φτάνει τα 2 ευρώ/λίτρο ενώ το πετρέλαιο κίνησης ξεκινά από 1,53ευρώ/λίτρο και φτάνει μέχρι και 1,67/λίτρο.

Ο κ. Δρακακάκης τόνισε πως «Εάν δεν πέσουν οι φόροι στην Ελλάδα δεν πρόκειται να δούμε φθηνό καύσιμο. Επιβάλλεται να μειωθούν οι ειδικοί φόροι κατανάλωσης στα καύσιμα.»

zarpanews.gr

The post Έρχονται κι άλλες αυξήσεις στα καύσιμα – Με λιγοστό πετρέλαιο περνούν τον χειμώνα οι Χανιώτες appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Έρχονται, Χανιώτες,erchontai, chaniotes