Έρχονται δύο τουριστικές σχολές μετεκπαίδευσης στην Κρήτη

Αν και η πρόθεση ήταν για δύο Σχολές Μετεκπαίδευσης στον Τουρισμό, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, τελικά με την παρέμβαση των Εργατικών Κέντρων της Κρήτης, η υπουργός Τουρισμού άλλαξε το πλάνο.

«Η Κρήτη είναι η ναυαρχίδα του Τουρισμού», είπε στο ΣΚΑΙ

Κρήτης 92,1 ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, Στέλιος Βοργιάς, εξηγώντας ότι για το λόγο αυτό οι Σχολές που θα ιδρυθούν στο νησί θα είναι δύο, πιθανότατα σε Ηράκλειο και Λασίθι, όπου καταγράφεται και ο μεγαλύτερος αριθμός εποχικά εργαζομένων και όπου διαθέτει, δωρεάν, πιστοποιημένες αίθουσες το ΙΝΕ-ΓΣΕΕ. «Οι απόφοιτοι των Σχολών αυτών θα βελτιώσουν τις ικανότητές τους αλλά θα δουν και μισθολογική αναβάθμιση κατά 10%, όπως προβλέπεται από το νόμο» – τόνισε ο κ.Βοργιάς.

Διαχρονικά και … άλυτα τα προβλήματα

Στη συνάντηση της Υπουργού Τουρισμού, Έλενας Κουντουρά που πραγματοποιήθηκε χθες με τους προέδρους των Εργατικών Κέντρων Κρήτης και Ρόδου καθώς και εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατών Επισιτισμού και Υπαλλήλων Τουριστικών Επαγγελμάτων συζητήθηκαν επίσης θέματα που απασχολούν τον τουριστικό κλάδο και τους εργαζόμενους.

Στην κορυφή της ατζέντας μπήκε για άλλη μια φορά η παράνομη μαθητεία, με τα Εργατικά Κέντρα να ζητούν την εφαρμογή του απλού μέτρου δήλωσης από τους εργοδότες, στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ, της σχολής από όπου αποφοίτησε κάθε εργαζόμενος, ώστε να μην καταγράφονται εργασιακές παρατυπίες και απασχόλησης μη καταρτισμένων εργαζομένων που καταλαμβάνουν θέσεις εργασίας. «Προτείναμε μέτρα, μη μνημονιακά, που δεν κοστίζουν, αλλά θα συνδράμουν στον έλεγχο της κατάστασης, μια και οι δεσμεύσεις για ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών, έχουν αποδειχθεί … λόγια» – τονίζει ο κ.Βοργιάς.

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου έθεσε επίσης το πάγιο – πλέον – πρόβλημα της μη σύναψης συλλογικών συμβάσεων με τους εργαζόμενους στο νομό Ηρακλείου, ως αποτέλεσμα της διάλυσης της Ένωσης Ξενοδοχείων στο νομό, προκειμένου, όπως τονίζει ο κ. Βοργιάς, να μην υπάρχει όργανο για τη σύναψη συλλογικών συμβάσεων εργασίας. «Το κλειδί είναι οι συλλογικές συμβάσεις και βασικό πρόβλημα είναι το ότι δεν υπάρχει πολιτική βούληση για να παταχθεί η ασυδοσία και η εργασιακή ζούγκλα» – κατέληξε ο κ. Βοργιάς.

Πηγή: cretalive.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα