Έρχονται αλλαγές στα self test στα σχολεία – Τι εξετάζει η επιτροπή των ειδικών

Ολοταχώς σε ένα self test τη βδομάδα στα σχολεία προσανατολίζεται η Επιτροπή των Ειδικών η οποία κατά την σημερινή της συνεδρίαση αποφάσισε ότι οι οριστικές αποφάσεις θα ανακοινωθούν στην επόμενη τηλεδιάσκεψη.

Σύμφωνα με πληροφορίες το μέτρο – εκτός απροόπτου- θα τεθεί σε εφαρμογή από τις αρχές Απριλίου και αυτό καθώς έχει γίνει ήδη η διανομή των 5 δωρεάν self test στους μαθητές.

Νωρίτερα σήμερα ο υπουργός

Υγείας σημείωσε ότι πλησιάζει ο χρόνος για «ένα self test την εβδομάδα». Συγκεκριμένα, μιλώντας στον ΑΝΤ1, εξήγησε ότι «αυτό που επισημαίνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας είναι ότι το testing πρέπει να παραμείνει» και ότι στην Ελλάδα «έχουμε μείνει πολύ ψηλά στο testing και απλώς έχουμε αποφασίσει να το κάνουμε πιο στοχευμένο».

«Αυτό που θα εξετάσουν οι ειδικοί στην Επιτροπή είναι, ακριβώς λόγω αυτής της μετάλλαξης, να παραμείνουν τα τεστ στα σχολεία αλλά μπορούμε να γυρίσουμε από τα δύο στα ένα self test την εβδομάδα» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας και πρόσθεσε:«Οι οδηγίες οι οποίες δίνονται είναι ότι όταν υπάρχει υπέρμεταδοτικότητα του ιού, τα τεστ θα πρέπει να είναι πιο στοχευμένα και θα πρέπει να εστιάσουμε στην παρακολούθηση του κατά πόσο έχουμε πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας».

Πηγή: ieidideis.gr

The post Έρχονται αλλαγές στα self test στα σχολεία – Τι εξετάζει η επιτροπή των ειδικών appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Έρχονται,erchontai