Εποχή «iParkChania» από Δευτέρα στον Δήμο Χανίων: Παρκόμετρα «τέλος», πώς πληρώνουμε, τί και πού | Photos + Video

| Photos + Video

Στην ψηφιακή εποχή περνά η ελεγχόμενη στάθμευσης στον Δήμο Χανίων μέσα από το ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα «iParkChania». Από την Δευτέρα, τα παρκόμετρα με τους κερματοδέκτες περνούν στην ιστορία, δίνοντας την θέση τους σε έξυπνες εφαρμογές και QR codes σε ένα σύστημα εξολοκλήρου ηλεκτρονικό που έχει στόχο την διευκόλυνση των οδηγών, την εξοικονόμηση ανθρώπινων πόρων στον Δήμο Χανίων μέσω απλούστευσης των ελέγχων, την αύξηση της εισπραξιμότητας αλλά κυρίως και πάνω από

όλα την πιο ορθολογική διαχείριση των ήδη λίγων θέσεων στάθμευσης.

Το νέο σύστημα παρουσιάστηκε το πρωί της Παρασκευής σε συνέντευξη τύπου στο Δημαρχείο Χανίων

Μέσω του συστήματος, το όχημα αγοράζει χρόνο στάθμευσης και όχι χώρο, ενώ ο μέγιστος χρόνος στάθμευσης φτάνει τις 4 ώρες ανά όχημα ανεξαρτήτως θέσης. Η τιμολογιακή πολιτική είναι τέτοια ώστε να ενθαρρύνεται η σύντομη παραμονή των οχημάτων στο κέντρων. Στόχος είναι, με την υλοποίηση των ΣΒΑΚ και την δημιουργία των περιαστικών πάρκινγκ, να καταφέρει ο Δήμος Χανίων να δώσει μια ολοκληρωμένη απάντηση στο κυκλοφοριακό πρόβλημα.

O Δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης έκανε λόγο για «ένα από τα πλέον καινοτόμα συστήματα στάθμευσης σε ολόκληρη τη χώρα» το οποίο, όπως σημείωσε, έρχεται να αντικαταστήσει ένα «παρωχημένο σχεδόν μη λειτουργικό σύστημα στάθμευσης το οποίο δημιουργούσε προβλήματα στους χρήστες ενώ απαιτούσε και πάρα πολλές εργατοώρες για την επιτήρησή του» Το νέο σύστημα είναι εξολοκλήρου ηλεκτρονικό και έρχεται για να διευκολύνει την καθημερινότητα τόσο των επισκεπτών όσο και των κατοίκων.

Ο γ.γ. του Δήμου Χανίων, Γιώργος Φραγκιαδάκης, εκτίμησε πως το σύστημα είναι πολύ φιλικό προς τον χρήστη και πως οι πολίτες θα εξοικειωθούν πολύ γρήγορα με αυτό και συμπλήρωσε πως «είμαστε από τους Δήμους που αξιοποιούν κάθε εργαλείο διαθέσιμο που υπάρχει αυτή τη στιγμή στον κλάδο της ψηφιακής τεχνολογίας».

Για ένα σύστημα απλό και αξιόπιστο σύστημα έκανε λόγο ο Αντιδήμαρχος οικονομικών και ψηφιακού μετασχηματισμού, Τάσος Αλόγλου, σημειώνοντας ότι το πληροφοριακό σύστημα θα ενημερώνει αυτόματα το τμήμα ελέγχου του Δήμου.

«Αναζητήσαμε και σχεδιάσαμε ένα δικό μας καινοτόμο σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης που θα ενταχθεί στον σχεδιασμό και στο όραμα που θέλει να υλοποιήσει ο Δήμος Χανίων τα επόμενα χρόνια, το οποίο έρχεται να αντιμετωπίσει συνολικά στο πλαίσιο του ΣΒΑΚ το πρόβλημα του κυκλοφοριακού» σημείωσε.

Βήμα – βήμα η διαδικασία

Η προϊσταμένη των οικονομικών υπηρεσιών Δέσποινα Μπολανάκη, παρουσίασε βήμα- βήμα την διαδικασία, η οποία προσφέρει τρεις επιλογές πληρωμές.

1) Μέσω της εφαρμογής i-PARK CHANIA

2) Με σκανάρισμα του QR CODE για όσους είναι επισκέπτες ή δεν επιθυμούν να κάνουν εγγραφή

3) Με αγορά χρόνου από σημείο πώλησης για όσους δεν διαθέτουν έξυπνο κινητό ή δεν επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν τραπεζικά στοιχεία

Τέλος, η Σεβαστή Πολυχρονάκη, διευθύντρια Προγραμματισμού Οργάνωσης και Πληροφορικής

The post Εποχή «iParkChania» από Δευτέρα στον Δήμο Χανίων: Παρκόμετρα «τέλος», πώς πληρώνουμε, τί και πού | Photos + Video appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα