Επιτροπή Ειρήνης Χανίων: Να κλείσει η βάση του ΝΑΤΟ στη Σούδα

Επικίνδυνες εξελίξεις από τις τελευταίες κινήσεις των ΝΑΤΟϊκών στρατευμάτων και στην περιοχή μας, καταγγέλλει η Επιτροπή Ειρήνης στα Χανιά, ζητώντας για ακόμα μια φορά να κλείσει η βάση στη Σούδα.

Χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση που δημοσιεύεται αναφέρουν:

«Οι τελευταίες εξελίξεις, επιβεβαιώνουν ότι η χώρα μπαίνει πιο βαθιά στο γαϊτανάκι επικίνδυνων ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών, μέρα με τη μέρα οι ανταγωνισμοί οξύνονται, η τουρκική επιθετικότητα αυξάνεται, η κυβέρνηση αντιστρέφει την πραγματικότητα

και δείχνει ως «προστάτες» την ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ. «Όσο περισσότερα αμερικανικά κανόνια, τόσο το καλύτερο», ψιθυρίζουν σε ελεύθερη μετάφραση τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Το ξετσίπωτο ξέπλυμα του αμερικανικού ιμπεριαλισμού, τώρα ξεπερνάει κάθε όριο, όπως και οι συμφωνίες με το κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ που συνεχίζει την γενοκτονία των Παλαιστινίων, δολοφονώντας ακόμα και μικρά παιδιά.

Την ίδια στιγμή που στη «γειτονιά μας» έχουν μαζευτεί ένα σωρό στρατοί, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, παζαρεύει την επιχειρησιακή αναβάθμισή της Βάσης της Σούδας με την εγκατάσταση σε αυτή αμερικανών πεζοναυτών. Ο Δήμαρχος Χανίων ξεναγείται στα κεντρικά γραφεία του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, καλεσμένος του αμερικάνου πρεσβευτή, για να του εξηγηθεί η ωφελιμότητα της ύπαρξης της Βάσης στην Πόλη μας, όπως «εξηγήθηκε» πρόπερσι στους ταξιτζήδες, πέρσι με τον ξυλοδαρμό ανυποψίαστων πολιτών από τους «Ράμπο» κ.ο.κ.

Η παρουσία των Αμερικάνικων πετρελαϊκών εταιρειών όπως η ExxonMobil, απαιτεί την ενίσχυση της βάσης της Σούδας, απαιτεί την άφιξη του 6ου στόλου στην Ανατολική Μεσόγειο και όχι τα Εθνικά συμφέροντα όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση.

Στα ίδια πλαίσια κινείται και η αυξανόμενη επιθετικότητα της Αστικής τάξης της Τουρκίας, όπως αυτή εκφράστηκε το τελευταίο διάστημα, με την αιχμαλώτιση των δύο Ελλήνων στρατιωτών.

Μοναδική απάντηση σε αυτά τα σχέδια είναι η συσπείρωση και δράση σε ένα ισχυρό αντιπολεμικό-αντιιμπεριαλιστικό κίνημα για:

Την απεμπλοκή της χώρας μας από αυτούς τους σχεδιασμούς.Να πάρει απάντηση η προσπάθεια της κυβέρνησης να καλλιεργήσει ψευδαισθήσεις για το ρόλο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.Την επιστροφή των Ελλήνων στρατιωτών από τις ΝΑΤΟϊκές αποστολές.ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΒΑΣΗΣ ΣΤΗ ΣΟΥΔΑ.»

zarpanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα