Επιστολή – καταγγελία για το Αστικό ΚΤΕΛ Χανίων: «Έχει ένα και μοναδικό σκοπό, την απόκτηση όλο και μεγαλύτερου κέρδους»

Για περαιτέρω μείωση δρομολογίων, τσουχτερές τιμές στα εισιτήρια, αλλά και για αντιεπαγγελματική συμπεριφορά της πλειοψηφίας των οδηγών προς τους επιβάτες, κατηγορεί πολίτης, το Αστικό ΚΤΕΛ Χανίων, σε επιστολή – καταγγελία του.

Ειδικότερα αναφέρει:

«Επιστολή – Καταγγελία προς το Αστικό ΚΤΕΛ Χανίων.

Κ. πρόεδρε του Διοικητικού Συμβουλίου,

Με την τελευταία ανακοίνωση το Αστικό ΚΤΕΛ Χανίων ανακοινώνει

στους πολίτες και το επιβατικό κοινό που εξακολουθεί να χρησιμοποιεί τα αστικά λεωφορεία πως μειώνει περαιτέρω τα ήδη μειωμένα δρομολόγια.

Το ίδιο συνέβαινε κάθε φορά που η κυβέρνηση ανακοίνωνε lockdown, περιοριστικά μέτρα κλπ. Προσωπικά πιστεύω πως ο λόγος είναι προφανής και ο μοναδικός! Η απώλεια κερδών από τη μειωμένη χρήση των λεωφορείων σε περίοδο περιορισμού των μετακινήσεων. Παρόλα αυτά η εταιρεία διατυμπανίζει την άριστη εξυπηρέτηση και την ποιότητα των υπηρεσιών της προς τους πολίτες, ενώ στην πραγματικότητα αδιαφορεί για τους πολίτες, και ειδικά για αυτούς που, αν και σε περίοδο lockdown, εξακολουθούν να εργάζονται.

Το παραπάνω βέβαια είναι προφανές και από τις τιμές των εισιτηρίων, οι οποίες κυμαίνονται σε πολύ υψηλά επίπεδα σε σχέση με άλλες πόλεις, πχ Αθήνα. Για παράδειγμα, για Μουρνιές απόστασης 3,8 χλμ από το κέντρο το κόστος είναι 1,2 ευρώ, για Σούδα, απόστασης 7 χλμ από το κέντρο, το κόστος είναι 1,7 ευρώ κτλ. Ενώ για παράδειγμα στην Αθήνα το εισιτήριο για αστικές μετακινήσεις κοστίζει 1,20 ευρώ και έχει διάρκεια 90 λεπτών, μέσα στην οποία μπορεί κανείς να διανύσει απόσταση πολύ μεγαλύτερη των 7 χλμ.

Όλα αυτά βέβαια συνοδεύονται από την κάκιστη αντιεπαγγελματική συμπεριφορά της πλειοψηφίας των οδηγών προς τους επιβάτες (υπάρχουν κάποιοι λίγοι που διαφέρουν), της οποίας όλοι όσοι χρησιμοποιούμε τα λεωφορεία έχουμε γίνει μάρτυρες ή έχουμε διαβάσει καταγγελίες στα μέσα ενημέρωσης, η κακή κατάσταση πολλών οχημάτων και η μη τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας από τους οδηγούς.

Το γεγονός πως το Αστικό ΚΤΕΛ Χανίων έχει ένα και μοναδικό σκοπό, την απόκτηση όλο και μεγαλύτερου κέρδους το γνωρίζαμε. Όμως, τώρα πια η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Αλλάζουν ή αφαιρούνται δρομολόγια σωρηδόν, χωρίς καμία προειδοποίηση ή χρόνο για να ενημερωθούν οι πολίτες ενώ όταν έρχεται η ώρα να επανέρθουν δρομολόγια αυτό γίνεται με το σταγονόμετρο.

Προσωπικά, έχοντας ασχοληθεί λίγο με το θέμα της βιώσιμης κινητικότητας σε μία πόλη μπορώ να σκεφτώ κάποιους τρόπους με τους οποίους το Αστικό ΚΤΕΛ θα μπορούσε και να βελτιώσει τις υπηρεσίες τους προς τους πολίτες, που τόσα χρόνια το στηρίζουν, ενώ παράλληλα ακόμα και περιόδους όπως αυτή που διανύουμε τον τελευταίο χρόνο θα εξασφαλίζει το απαιτούμενο κέρδος για τη βιωσιμότητα της επιχείρησης.

Είμαι όμως σίγουρη πως και η εταιρεία τους γνωρίζει αυτούς τους τρόπους αλλά απλώς αδιαφορεί και δεν ενδιαφέρεται για εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών αλλά και τους στόλου της.

Καλώ την εταιρεία «Αστικό ΚΤΕΛ Χανίων» να απαντήσει δημόσια σχετικά με το τι μέτρα προτίθεται να πάρει για την βελτίωση των παραπάνω!»

Zarpanews.gr

The post Επιστολή – καταγγελία για το Αστικό ΚΤΕΛ Χανίων: «Έχει ένα και μοναδικό σκοπό, την απόκτηση όλο και μεγαλύτερου κέρδους» appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα