Επικίνδυνες καταστάσεις στο ιατρείο της Αγ. Ρουμέλης που εξυπηρετεί το φαράγγι της Σαμαριάς | Photos + Video

Απαράδεκτη, ντροπιαστική αλλά και επικίνδυνη είναι η εικόνα που παρουσιάζει το αγροτικό ιατρείο της Αγίας Ρουμέλης που εξυπηρετεί όλους τους επισκέπτες του Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς, ο οποίος έχει ξεκινήσει την λειτουργία του από 1η Μάη.

Όπως αποκαλύπτει σήμερα το zarpanews.gr,  ακατάλληλο υγειονομικό υλικό, βρωμιά, μούχλα, ληγμένα φάρμακα, ακόμα και ποντίκια, συνθέτουν την ντροπιαστική εικόνα της δομής που αποτελεί ταυτόχρονα ιατρείο αλλά και σπίτι του μοναδικού ιατρού.

Εκτεθειμένα καλώδια, σκουπίδια, χορτάρια που θυμίζουν ζούγκλα,

σοβάδες πεσμένοι, μούχλα, ένα μοναδικό μπάνιο για γιατρούς και ασθενείς στο ιατρείο – σπίτι, ήδη οδήγησαν στην παραίτηση τον έναν εκ των δύο γιατρών που πήγε να αναλάβει υπηρεσία ενώ ο δεύτερος, σύμφωνα με πληροφορίες έχει ζητήσει επανειλημμένα από την διεύθυνση του Περιφερειακού Ιατρείου Σφακίων και της 7ης ΥΠΕ να προχωρήσουν οι στοιχειώδεις εργασίες στον χώρο, χωρίς ποτέ να εισακουστεί.

Αποτέλεσμα είναι ο ίδιος να αναγκάζεται καθημερινά να μεταβαίνει στο ιατρείο με το καραβάκι της γραμμής από τα Σφακιά και να φεύγει με αυτό, καθώς η διαβίωση στον ιατρείο είναι αδύνατη.

Εξίσου επικίνδυνη όμως είναι η συνθήκη που δημιουργείται για τους ασθενείς καθώς μέσα στον συγκεκριμένο χώρο, ακόμα και οι απλές ιατρικές πράξεις για τις οποίες προορίζεται δεν μπορούν να εκτελεστούν με ασφάλεια. Ακόμα και σκουριά διακρίνεται σε υποτίθεται αποστειρωμένα εργαλεία, ενώ δεκάδες κουτιά με φάρμακα έχουν λήξει.

Μόνος αρωγός ο Δήμος Σφακίων που χωρίς να έχει καμία αρμοδιότητα προχωρά σε μερεμέτια καθώς το συγκεκριμένο ιατρείο είναι το μοναδικό που εξυπηρετεί το φαράγγι, το οποίο δέχεται εκατοντάδες επισκέπτες ημερησίως και τα μικροατυχήματα είναι καθημερινό φαινόμενο.

Πώς δικαιολογεί η διοίκηση της 7ης ΥΠΕ την εικόνα αυτή; Την ώρα που η ανάγκη στήριξης της δημόσιας υγείας και ειδικά της πρωτοβάθμιας είναι πιο επιβεβλημένη από ποτέ, γιατί οδηγεί στην απαξίωση ένα τόσο σημαντικό ιατρείο σε μια απομακρυσμένη περιοχή;

Αντιλαμβάνονται οι διοικούντες την τεράστια κοινωνική και πιθανή ποινική ευθύνη που τους αναλογεί για αυτήν την εικόνα;

https://www.zarpanews.gr/wp-content/uploads/2022/05/0-02-05-c11ae065661f4edd0f74257d8a2b1e0ddb1f67d4924a26d97f4f0be039b87d90_cb0d80e1807a1164.mp4

The post Επικίνδυνες καταστάσεις στο ιατρείο της Αγ. Ρουμέλης που εξυπηρετεί το φαράγγι της Σαμαριάς | Photos + Video appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Επικίνδυνες, Ρουμέλης, Σαμαριάς | Photos + Video,epikindynes, roumelis, samarias | Photos + Video