Έπεσαν οι υπογραφές… Έρχονται στα Χανιά 40 εκατ. ευρώ για 8 σχολεία και το Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας

Εγκρίθηκε σήμερα η πρόταση του Δήμου Χανίων για την κατασκευή οκτώ νέων σχολείων και ανακατασκευή του Πάρκου Ειρήνης και Φιλίας, έργα συνολικού προϋπολογισμού 40 εκατ. ευρώ, μέσω ΣΔΙΤ, από την Διυπουργική Επιτροπή Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα.

Θα ακολουθήσει διαγωνιστική διαδικασία του έργου μέσω διεθνούς διαγωνισμού.

Δείτε ΕΔΩ την απόφαση

Με αφορμή την Απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Σ.Δ.Ι.Τ., που εγκρίνει

την πρόταση του Δήμου Χανίων, ο Δήμαρχος, Τάσος Βάμβουκας, μεταξύ άλλων δήλωσε:

«Σήμερα είναι μία μεγάλη μέρα για τα Χανιά. Ένα όνειρο γίνεται πραγματικότητα!
Ο μεγάλος στόχος, που θέσαμε ως Δημοτική Αρχή από την αρχή της θητείας μας, ξεκινά να υλοποιείται μετά τη σημερινή απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Σ.Δ.Ι.Τ., η οποία ενέκρινε την πρόταση, που υπέβαλε ο Δήμος Χανίων, για τη δημιουργία 8 νέων σχολικών μονάδων και την ανακατασκευή του Πάρκου Ειρήνης και Φιλίας.

Με την Απόφαση αυτή γίνεται το μεγάλο βήμα για να δώσουμε οριστική λύση στο σημαντικό πρόβλημα των ελλείψεων σχολικής στέγης Α΄ Βάθμιας και Β΄ Βάθμιας εκπαίδευσης των Χανίων. Αν αναλογιστούμε ότι για πολλά χρόνια κατασκευάστηκε μόνο μία νέα σχολική μονάδα στο Δήμο, τότε μπορούμε να φανταστούμε πόσες δεκαετίες θα χρειαζόταν για να κατασκευάσουμε 8 νέες μονάδες.

Η μέθοδος κατασκευής είναι αυτή των συμπράξεων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα (Σ.Δ.Ι.Τ.) και ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 40 εκατομμύρια ευρώ. Ίσως είναι η μεγαλύτερη επένδυση σε υποδομές, που έχει πετύχει μεταπολεμικά δημοτική αρχή στα Χανιά. Με βάση την εμπειρία ανάλογων έργων, που κατασκευάστηκαν με αυτή τη διαδικασία, πρόκειται για έργα με σύντομο χρόνο παράδοσης, με καλή ποιότητα κατασκευής, που συνδέεται με την πολυετή υποχρέωση συντήρησης από τον ανάδοχο του έργου.»

zarpanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα