Συναγερμός στην Κρήτη: Εντοπίστηκαν δύο νέα κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον 2

Ο κορονοϊός επεκτείνεται στη χώρα μας και μαζί του… και η μετάλλαξη Όμικρον 2.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, στην χώρα μας έχουν εντοπιστεί δύο νέα κρούσματα της συγκεκριμένης μετάλλαξης, αμφότερα στην Κρήτη.

Πρόκειται για τη νέα

υποπαραλλαγή της μετάλλαξης Όμικρον, η οποία έχει την επιστημονική ονομασία ΒΑ.2, γνωστή ευρύτερα και ως “stealth” ή Όμικρον 2. Οι ειδικοί θεωρούν πως είναι ακόμα πιο μεταδοτική από την αρχική Όμικρον και εικάζουν ότι θα επικρατήσει σε αρκετές χώρες.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως το ένα από τα κρούσματα εντοπίστηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης και στην συγκεκριμένη περίπτωση υπάρχει ιστορικό ταξιδιού στο εξωτερικό.

Στην δεύτερη περίπτωση όμως, αυτή τη φορά στην Σητεία, δεν υπάρχει ιστορικό ταξιδιού, κάτι που σημαίνει πως είναι εξαιρετικά πιθανό να υπάρχει διασπορά στην κοινότητα, κάτι που έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία στους ειδικούς.

Η γονιδιωματική ανάλυση των δειγμάτων έγινε στο Εργαστήριο Κλινικής Ιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης. Το newsit.gr επικοινώνησε με τον διευθυντή του Εργαστηρίου, Γιώργο Σουρβίνο, ο οποίος και επιβεβαίωσε την είδηση.

The post Συναγερμός στην Κρήτη: Εντοπίστηκαν δύο νέα κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον 2 appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα