«Ένοχος» αλλά δεν πάει φυλακή ο 56χρονος για την ασέλγεια στις ανηψούλες του στην Σούδα

«Ένοχο» αλλά για πράξεις πλημμεληματικού χαρακτήρα έκρινε το  Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου τον 56χρονο Χανιώτη που κατηγορούνταν για ασέλγεια σε βάρος δύο ανήλικων κοριτσιών από το οικογενειακό του περιβάλλον.

Στον 56χρονο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τριών ετών με αναστολή ενώ αφαιρείται ο χρόνος της κράτησής του από την σύλληψή του το 2021 έως χθες.

Η δίκη ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 10 το βράδυ της Τετάρτης, μετά από τέσσερις μέρες ακροαματικής διαδικασίας, η οποία διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών.

Στην απόφασή του το Δικαστήριο έκανε δεκτή την Εισαγγελική πρότασή αλλάζοντας

την κατηγορία από κακούργημα σε βαθμό πλημμελήματος καθώς δεν προέκυψαν αποδείξεις που να στοιχειοθετούν νομικά την πράξη της ασέλγειας.

Μάλιστα, για την μεγαλύτερη ανηψιά, η  κατηγορία απαλείφθηκε καθώς το αδίκημα παραγράφηκε λόγω παρέλευσης πενταετίας.

Στον 56χρονο αναγνωρίσθηκε το ελαφρυντικό της καλής διαγωγής στη φυλακή όπου είχε προφυλακιστεί μετά τη σύλληψη του.

Η δίκη διεξάγεται κεκλεισμένων των θηρών, με τον 56χρονο να βαρύνεται από τις κατηγορίες της τέλεσης γενετήσιων πράξεων κατά συρροή και εξακολούθηση σε ανηλίκου και της κατάχρησης ανηλίκων κατά συρροή και εξακολούθηση.

Ο ίδιος στην απολογία του αρνήθηκε τις κατηγορίες και δήλωσε «αθώος».

Η υπόθεση είχε συγκλονίσει την κοινή γνώμη των Χανίων κατά την αποκάλυψή της το 2021.

Σύμφωνα με τα όσα είχαν γίνει τότε γνωστά, τα δύο κοριτσάκια από την ηλικία των 7 και 11 ετών αντίστοιχα – και με το πρόσχημα ενός αθώου παιχνιδιού – πήγαιναν στο σπίτι του κατηγορούμενου και ανέχονταν τις ασελγείς πράξεις σε βάρος τους από τον 52χρονο -τότε- θείο τους για διάστημα μιας τριετίας, χωρίς όμως να είναι σαφής η συχνότητα των πράξεων του.

Γονείς κοριτσιών: «Δεν θα τους συγχωρήσουμε ποτέ»

Ευθύνες και στο οικογενειακό περιβάλλον του 56χρονου καταλογίζουν οι γονείς των δύο κοριτσιών. « Γι’ αυτό και δεν θα τους συγχωρήσουμε ποτέ. Στην συνείδηση μας τους θεωρούμε συνυπεύθυνους, και θα επιδιώξουμε να λάβουν ορισμένοι εξ΄ αυτών το νομικό μερίδιο ευθύνης που τους αναλογεί» σημειώνουν σε γραπτή τους ανακοίνωση, η οποία δόθηκε στην δημοσιότητα μετά την αποκάλυψη των γεγονότων το 2021.

«Εμείς ως γονείς αυτών των αθώων ψυχών των παιδιών μας πέραν από την οδύνη και την πραγματική στεναχώρια που βιώσαμε τις τελευταίες βδομάδες που ανακαλύψαμε τις εγκληματικές ενέργειες αυτού του εγκληματία με τα άρρωστα ένστικτα του, ευελπιστούμε τα δικά μας παιδιά να είναι τα τελευταία, που γίνονται θύματα αρρωστημένων στο μυαλό ανθρώπων. Δυστυχώς για εμάς την ευθύνη την έχει και το οικογενειακό περιβάλλον του που ανεχόταν, γνώριζε, σιωπούσε και αδιαφορούσε για τις συνέπειες των πράξεων ενός κοινού εγκληματία. Γι’ αυτό και δεν θα τους συγχωρήσουμε ποτέ. Στην συνείδηση μας τους θεωρούμε συνυπεύθυνους, και θα επιδιώξουμε να λάβουν ορισμένοι εξ΄ αυτών το νομικό μερίδιο ευθύνης που τους αναλογεί».

zarpanews.gr

The post «Ένοχος» αλλά δεν πάει φυλακή ο 56χρονος για την ασέλγεια στις ανηψούλες του στην Σούδα appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα