Ένας πολυσύχναστος «δρόμος γειτονιάς» αλλάζει όψη στην Νέα Χώρα | Photos

Τον δρόμο της υλοποίησης παίρνει το έργο της ανάπλασης της οδού Μονής Γωνίας, που συνδέει τις οδούς Κισσάμου και Σελίνου, στην περιοχή της Νέας Χώρας, στα Χανιά. Το δημοτικό συμβούλιο Χανίων στην χθεσινή του συνεδρίαση τάχθηκε ομόφωνα «υπέρ» της σχετικής μελέτης, η οποία ολοκληρώθηκε από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Χανίων.

Η παρέμβαση χρηματοδοτείται με 780.000 ευρώ από το «Πράσινο Ταμείο» ενώ εάν το ποσό δημοπράτησης υπερβεί αυτό το ύψος, τότε το υπόλοιπο θα χρηματοδοτηθεί με ίδιους πόρους.

Την παρουσίαση

της μελέτης έκανε χθες ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών, Μιχάλης Καλογριδάκης αναφέροντας ότι ο συγκεκριμένος δρόμος θα αναπλαστεί στα πρότυπα των ευρωπαϊκών «δρόμων γειτονιάς».

Η παρέμβαση περιλαμβάνει διαπλάτυνση πεζοδρομίων, δημιουργία ποδηλατόδρομου 365 μέτρων, «πάρκα τσέπης» στην ανατολική πλευρά και παγκάκια στην δυτική, φυτεύσεις, νέο φωτισμό, εσοχές για κάδους.

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημαδηράκης, ο συγκεκριμένος δρόμος είναι σε άσχημη κατάσταση και λειτουργική και αισθητική.

Παράλληλα, όπως έκανε γνωστό, προχωρούν οι μελέτες και για τις οδούς Κισσάμου και Σελίνου, τόσο οι αρχιτεκτονικές όσο και οι κυκλοφοριακές. «Είμαστε αισιόδοξοι ότι αυτά τα τρία έργα θα ανακουφίσουν σημαντικά την κυκλοφορία στην ευρύτερη περιοχή, εξυπηρετώντας τόσο την είσοδο της πόλης όσο και την έξοδο» ανέφερε.

zarpanews.gr

The post Ένας πολυσύχναστος «δρόμος γειτονιάς» αλλάζει όψη στην Νέα Χώρα | Photos| Photos appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα