Έναρξη τμήματος Αντιπτέρισης (Βadminton) στα Χανιά

O Α.Π.Σ. Άνεμος ανακοινώνει την έναρξη τμήματος Αντιπτέρισης (Βadminton) με αρχικό στόχο την γνωριμία με το άθλημα, την εκμάθηση της τεχνικής και τη συμμετοχή σε αγώνες που διοργανώνονται απο την Ελληνική Ομοσπονδία.

Η αντιπτέριση, γνωστή με το διεθνή όρο μπάντμιντον (badminton), ένα άθλημα με πολύ πλούσια ιστορία, η οποία έχει τις ρίζες της βαθιά στην αρχαία εποχή. Το μπάτμιντον πρωτοεμφανίζεται στην Αρχαία Αίγυπτο

τον 5ο π.Χ. αιώνα, ενώ παράλληλα, υπάρχουν παρόμοιες αναφορές την ίδια εποχή στην Αρχαία Ελλάδα, Κίνα, Ινδία και λαούς της Άπω Ανατολής. Στην Ελλάδα το άθλημα πρωτοεμφανίστηκε στην Κομοτηνή το 1988. Η Ε.Ο.Φ.Σ.Α. (Ελληνική Ομοσπονδία Φιλάθλων Σωματείων Αντιπτέρισης) ιδρύθηκε το 1992.

To badminton είναι Ολυμπιακό άθλημα, οι κανόνες μοιάζουν με του τέννις όμως το μπαλάκι έχει φτερά και η τροχιά του είναι ασυνεπής. Ο παίκτης πρέπει να το χτυπήσει με πολύ μεγάλη δύναμη για να φύγει γρήγορα αλλά και πάλι το μπαλάκι μπορεί να αλλάξει τροχιά. Είναι ένα άθλημα στο οποίο μπορούν να συμμετέχουν όλοι ανεξάρτητα απο την ηλικία και το φύλο τους.

Προσκαλούμε μικρούς και μεγάλους να το γνωρίσουν απο κοντά (πληροφορίες [email protected], 6974788918 Ηλιάκη Ειρήνη-γυμνάστρια) .

zarpanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα