«Εμείς που πίνουμε καφέ θα ζήσουμε περισσότερο»

Ναι, μας αρέσει ο καφές και τα αποτελέσματα μιας νέας έρευνας μας κάνουν να χαιρόμαστε και να σκεφτόμαστε την περίπτωση να γεμίσουμε με άλλη μια κούπα από το αγαπημένο μας ρόφημα.

Σύμφωνα λοιπόν με μια νέα μελέτη του European Society of Cardiology Congress, εκείνοι που αγαπούν τον καφέ πραγματικά (πίνουν δηλαδή τέσσερις και πάνω τη μέρα) έχουν μεγαλύτερης πιθανότητες να ζήσουν περισσότερο από εκείνους που τον απεχθάνονται.

Για τις ανάγκες της έρευνας

εξετάστηκαν 20,000 άνθρωποι με μέσο όρο τα 37 χρόνια ζωής για 10 χρόνια. Τα αποτελέσματα έδειξαν πως εκείνοι που έπιναν πολύ καφέ είχαν λιγότερες από 64% πιθανότητες να πεθάνουν σε σχέση με εκείνους που δεν βάζουν αρκετή καφεΐνη στη ζωή τους. Οι επιστήμονες σχολιάζουν « Τα στοιχεία μας γνωστοποιούν μια σύνδεσή, όχι όμως ότι η καφεϊνη είναι και η αιτία της μακροζωϊας» «Οι υγιείς άνθρωποι έχουν την τάση να καταναλώνουν μπόλικη καφεΐνη κατά τη διάρκεια της μέρας.»

Δεν ξέρουμε τι πραγματικά ισχύει και τι γίνεται με τον ύπνο όταν πίνεις τόσο καφέ, ωστόσο τα νέα είναι θετικά και φαίνεται πως αυτός ο εθισμός μας δεν μπορεί να μας σκοτώσει.

marieclaire.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα