Έλον Μασκ: Δημοσκόπηση για την επιστροφή του Ντόναλντ Τραμπ στο Twitter

Ο Έλον Μασκ άρχισε, την Παρασκευή (18/11), μια δημοσκόπηση στο Twitter ζητώντας από τους followers του να ψηφίσουν για την επαναφορά ή μη του λογαριασμού του τέως Προέδρου των ΗΠΑμ Ντόναλντ Τραμπ, στην πλατφόρμα. Πάντως, τα πρώτα αποτελέσματα δείχνουν ότι περίπου το 60% όσων απάντησαν στην ερώτησή του, ψήφισε «ναι».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Reuters,

ο Έλον Μασκ συνόδευσε τη δημοσκόπησή του με τη λατινική ρήση «Vox populi, vox dei», που σημαίνει «Φωνή του λαού, φωνή Θεού». Η δημοσκόπηση είναι ανοιχτή για 24 ώρες. O νέος ιδιοκτήτης του Twitter δήλωσε, τον Μάιο, ότι θα αναιρέσει την απαγόρευση του Twitter για τον Ντόναλντ Τραμπ, ο λογαριασμός του οποίου είχε ανασταλεί μετά την επίθεση στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ.

Πάντως, ο Έλον Μασκ, νωρίτερα μέσα στην ημέρα, ανέφερε ότι η απόφαση για την επαναφορά του λογαριασμού του Ντόναλντ Τραμπ δεν έχει ακόμη ληφθεί και ότι το Twitter επανέφερε ορισμένους αμφιλεγόμενα προφίλ που είχαν απαγορευτεί ή ανασταλεί, όπως του σατιρικού ιστοτόπου «Babylon Bee».

Στο στόχαστρο του Έλον Μασκ και ο κώδικας του Twitter

Η απόφαση του Έλον Μασκ να ζητήσει την άποψη των χρηστών του Twitter σχετικά με το ποιοι θα πρέπει να βρίσκονται στην πλατφόρμα, αποτελεί μέρος μιας τεράστιας αναδιάρθρωσης της εταιρείας, που περιλαμβάνει μαζικές απολύσεις. Άλλωστε, σε ένα υπόμνημα που εστάλη την Παρασκευή (18/11) προς τους εναπομείναντες υπαλλήλους, σύμφωνα με το Reuters, ο νέος ιδιοκτήτης της εταιρείας ζήτησε από όσους γράφουν κώδικα λογισμικού να παρουσιαστούν στον 10ο όροφο των κεντρικών γραφείων του Twitter στο Σαν Φρανσίσκο μέχρι νωρίς το απόγευμα.

Ο δισεκατομμυριούχος τόνισε σε ένα e-mail που ακολούθησε: «Αν είναι δυνατόν, θα το εκτιμούσα αν μπορούσατε να πετάξετε στο Σαν Φρανσίσκο για να είστε παρόντες αυτοπροσώπως», προσθέτοντας ότι θα βρισκόταν στο γραφείο μέχρι τα μεσάνυχτα της Παρασκευής (18/11) και θα επέστρεφε σε αυτό το πρωί του Σαββάτου (19/11).

Μάλιστα, ο Έλον Μασκ ζήτησε από τους υπαλλήλους να του στείλουν με e-mail μια περίληψη του τι έχει «πετύχει» ο κώδικας του λογισμικού τους, κατά τους τελευταίους έξι μήνες, «μαζί με έως και 10 στιγμιότυπα οθόνης (screenshots) των πιο σημαντικών γραμμών του κώδικα».



ieidiseis.gr

The post Έλον Μασκ: Δημοσκόπηση για την επιστροφή του Ντόναλντ Τραμπ στο Twitter appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα