ΕΛΜΕ Χανίων: «Αυταρχικός παροξυσμός» το αίτημα Κεραμέως για εισαγγελική παρέμβαση στο Πολυτεχνείο Κρήτης

Ψήφισμα για την πρόσφατη κίνηση της Υπουργού Παιδείας Ν. Κεραμέως να ζητήσει εισαγγελική παρέμβαση για τα γεγονότα στο Πολυτεχνείο Κρήτης, παρακάμπτοντας τα πανεπιστημιακά όργανα, εξέδωσε το ΔΣ της ΕΛΜΕ:

Το ψήφισμα έχεις ως εξής:

«Η πρόσφατη κίνηση της Υπουργού Παιδείας Ν. Κεραμέως να ζητήσει εισαγγελική παρέμβαση για κινητοποιήσεις συλλόγων φοιτητών στο Πολυτεχνείο Κρήτης αποτελεί άλλη μια κλιμάκωση της επίθεσης της κυβέρνησης απέναντι σε συλλογικές

πρακτικές διεκδίκησης και διαμαρτυρίας των εργαζόμενων και της νεολαίας.

Ενώ η όλη υπόθεση, που ξεκίνησε με τις κινητοποιήσεις φοιτητικών συλλόγων ενάντια σε απειλές πειθαρχικών διώξεων σε βάρος φοιτητών για την ανάρτηση αφίσας, είχε ήδη αποκλιμακωθεί, μετά και τη διαβεβαίωση της Πρυτανείας του Πολυτεχνείου Κρήτης ότι η συνδικαλιστική και πολιτική δράση είναι ελεύθερη χωρίς το φόβο πειθαρχικών, η επιλογή της Υπουργού να παρακάμψει τα πανεπιστημιακά όργανα και να απευθυνθεί στον Εισαγγελέα 15 ημέρες μετά τα γεγονότα, αποτελεί απόπειρα ποινικοποίησης συνδικαλιστικής δράσης.

Η λειτουργία και δράση συλλόγων, σωματείων και μαζικών φορέων αποτελεί κατάκτηση του λαού στους χώρους που ζει, εργάζεται και σπουδάζει. Σε αυτά τα πλαίσια, η απόπειρα ποινικοποίησης των διεκδικήσεων συνιστά αυταρχικό παροξυσμό.

Η αναβίωση από το Υπουργείο της γνωστής φιλολογίας περί δήθεν «ανομίας» στο εσωτερικό των πανεπιστημίων σκοπό έχει να επαναφέρει την εφαρμογή του μέτρου της πανεπιστημιακής αστυνομίας. Ενός ακραία αυταρχικού μέτρου του οποίου η εφαρμογή έχει ανασταλεί κατ’ επανάληψη, καθώς έχει συναντήσει μαζικές αντιστάσεις του φοιτητικού κινήματος, της πανεπιστημιακής κοινότητας, αλλά και συνολικά της κοινωνίας.

Καταδικάζουμε την παρέμβαση της Υπουργού Παιδείας και στεκόμαστε ενάντια σε οποιαδήποτε εισαγγελική παρέμβαση, που στοχεύει στην ποινικοποίηση πρακτικών συλλογικής διεκδίκησης των μαζικών φορέων του κόσμου της εργασίας και της νεολαίας».

zarpanews.gr

The post ΕΛΜΕ Χανίων: «Αυταρχικός παροξυσμός» το αίτημα Κεραμέως για εισαγγελική παρέμβαση στο Πολυτεχνείο Κρήτης appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΕΛΜΕ Χανίων, Αυταρχικός, Κεραμέως, Πολυτεχνείο Κρήτης,elme chanion, aftarchikos, kerameos, polytechneio kritis