«Εκτός μάχης» το θηριώδες πυροσβεστικό αεροσκάφος Beriev Be-200 – Παρουσίασε σοβαρή βλάβη

Στην Ελευσίνα κατάφερε να προσγειωθεί το ρωσικό «υπερόπλο» της Πυροσβεστικής, Beriev Be-200, που συμμετείχε στην κατάσβεση των μεγάλων πυρκαγιών στην Βαρυμπόμπη και την Εύβοια.

Εκτός «μάχης» τέθηκε το αεροσκάφος, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, όταν παρουσίασε βλάβη στον ένα κινητήρα -τον οποίο και έχασε ενώ βρισκόταν εν πτήσει- κατά τη συνδρομή του στις επίγειες δυνάμεις για την κατάσβεση της πύρινης λαίλαπας στην Εύβοια. Οι χειριστές του με υπερπροσπάθεια

κατάφεραν να το προσγειώσουν με ασφάλεια στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας.

Το Beriev-200 έχει αποδείξει, σύμφωνα με τη ρωσική ανακοίνωση, την αποτελεσματικότητά του στις αντιπυρικές μάχες στη Ρωσία, είναι το μοναδικό παγκοσμίως αεριωθούμενο-αμφίβιο αεροσκάφος, έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει έως 12 τόνους ύδατος και να ρίχνει συνολικά 270 τόνους με κάθε ανεφοδιασμό του σε καύσιμα.

Στην επιχειρησιακή δοκιμή του πυροσβεστικού αεροσκάφους Beriev-200 κατά τη φετινή αντιπυρική περίοδο, μαζί με την καθιερωμένη μίσθωση μεσαίου τύπου ρωσικών πυροσβεστικών ελικοπτέρων, είχε αναφερθεί ο κ. Χαρδαλιάς κατά την επίσκεψή του στη Μόσχα και στα εγκαίνια της διεθνούς έκθεσης «Ολοκληρωμένη Ασφάλεια 2021» τον Μάιο.

The post «Εκτός μάχης» το θηριώδες πυροσβεστικό αεροσκάφος Beriev Be-200 – Παρουσίασε σοβαρή βλάβη appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα