«Εκτίναξη» της μετάλλαξης Όμικρον στη χώρα – 54 τα επιβεβαιωμένα και 154 τα πιθανά κρούσματα

Σε τροχιά ραγδαίας εξάπλωσης βρίσκεται η μετάλλαξη Όμικρον και στη χώρα μας

Σήμερα, Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου, ανακοινώθηκε ότι έχουν εντοπιστεί 54 επιβεβαιωμένα κρούσματα «Όμικρον» και 154 που θεωρούνται ύποπτα, αλλά με μεγάλο ποσοστό βεβαιότητας ότι πρόκειται για τη συγκεκριμένη παραλλαγή και όχι «Δέλτα». Πρόκειται για σχεδόν διπλασιασμό των κρουσμάτων της μετάλλαξης Όμικρον στη χώρα σε σύγκριση με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν μόλις χθες.

Τα στοιχεία ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ

Θεοκλής Ζαούτης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ANT1 το βράδυ της Παρασκευής.

Κατά την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, την Πέμπτη, ο κ. Ζαούτης είχε αναφέρει ότι είχαν εντοπιστεί 33 κρούσματα μετάλλαξης Όμικρον και 98 ύποπτα, για τα οποία τα PCR τεστ «δείχνουν» σε ποσοστό 98% – 99% ότι πρόκειται για τη συγκεκριμένη παραλλαγή και όχι «Δέλτα».

Όπως είχε πει, από τα 33 επιβεβαιωμένα κρούσματα, τα 18 εντοπίζονται στην Κρήτη. Από τους 33 πολίτες που νοσούν με «Όμικρον», δύο νοσηλεύονται, ωστόσο δεν παρουσιάζουν επιπλοκές.

Όπως είπε ο κ. Ζαούτης, στην πλειονότητά τους όσοι νοσούν με «Όμικρον» εμφανίζουν ήπια συμπτώματα, μέσης διάρκειας τριών ημερών.

Οι περιοχές στις οποίες εντοπίζονται κυρίως κρούσματα μετάλλαξης Όμικρον είναι η Αττική, η Κρήτη και η Λακωνία, ωστόσο στο «μικροσκόπιο» έχουν μπει δεκάδες ύποπτα κρούσματα από διάφορες περιοχές της χώρας.

The post «Εκτίναξη» της μετάλλαξης Όμικρον στη χώρα – 54 τα επιβεβαιωμένα και 154 τα πιθανά κρούσματα appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Εκτίναξη, Όμικρον, – 54, 154,ektinaxi, omikron, – 54, 154