Έκτακτη ενημέρωση Κουρουμπλή στη Βουλή για την πετρελαιοκηλίδα στο Σαρωνικό

Ενημέρωση στα μέλη της επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος για την αντιμετώπιση της ρύπανσης στο Σαρωνικό που προκάλεσε η βύθιση του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ» θα παράσχει την Τετάρτη το πρωί ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Η ενημέρωση θα γίνει κατόπιν σχετικού αιτήματος που απέστειλε ο ίδιος ο κ. Κουρουμπλής σήμερα στην πρόεδρο της αρμόδιας επιτροπής, Κατερίνα Ιγγλέζη, η οποία το έκανε

αμέσως δεκτό. Στη συνεδρίαση της Τετάρτης θα κληθούν ακόμα για να ενημερώσουν επί του θέματος συναρμόδιοι φορείς, Τοπική Αυτοδιοίκηση, Περιβαλλοντικές Οργανώσεις και επιστήμονες. Σε ανακοίνωση του το υπουργείο Ναυτιλίας αναφέρει μάλιστα ότι στόχος της κίνησης του κ. Κουρουμπλή είναι «να ενημερωθεί πλήρως ο ελληνικός λαός για την άμεση και πρωτοφανή κινητοποίηση των αρμόδιων Υπηρεσιών, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ρύπανση».

Άτυπο αίτημα για τη σύγκληση της Επιτροπής Περιβάλλοντος είχε υποβάλει, πάντως, από το μεσημέρι η ΝΔ μέσω του Εκπρόσωπου Τύπου του κόμματος, Βασίλη Κικίλια. «Ζητάμε την άμεση συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, για να υπάρξει πλήρης ενημέρωση, και το κυριότερο, αμέσως πρόσθετα μέτρα για την απορρύπανση της θαλάσσιας περιοχής» τόνισε ο κ. Κικίλιας.

Πηγή: news247.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα