Εκστρατεία για τον εμβολιασμό – Τρεις λόγοι που δεν θα επιβληθεί lockdown

«Όχι» σε lockdown και νέα μέτρα, αλλά εκστρατεία πειθούς των ανεμβολίαστων σε 82 Δήμους, με τη συμβολή Εκκλησίας και Αυτοδιοίκησης

Νευρικότητα και αμηχανία προκαλεί η αιφνίδια, μεγάλη αύξηση των καθημερινών κρουσμάτων κορονoϊού, ιδιαίτερα μάλιστα στις νεότερες ηλικίες, αλλά δεν φέρνει lockdown

Η κυβέρνηση επαναλαμβάνει σε όλους τους τόνους ότι μοναδική αντίδραση στην

«επέλαση» της απείρως πιο μεταδοτικής μετάλλαξης Δέλτα είναι οι εμβολιασμοί, ενώ οι χθεσινές ανακοινώσεις του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Χαρδαλιά επιβεβαιώνουν ότι σε αυτή τη φάση, η αντίδραση εξαντλείται σε αυστηροποίηση των ελέγχων και επιβολή αυστηρότερων προστίμων.

Και αυτό, για δύο λόγους: Πρώτον, γιατί ένας στους δύο πολίτες είναι πλήρως εμβολιασμένοι, οπότε σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να ισχύσουν γι αυτούς περιοριστικά μέτρα όπως εκείνα που είχαν ληφθεί κατά το παρελθόν, και δεύτερον, διότι βρισκόμαστε καθ οδόν για την κορύφωση της τουριστικής περιόδου και τα όποια μέτρα πρέπει να είναι τέτοια που να μην έχουν σοβαρό αντίκτυπο στις ήδη ασθενικές από την πανδημία επιχειρήσεις.

Υπάρχει, όμως, και ένα τρίτο στοιχείο, το οποίο δείχνει να είναι το πλέον καθοριστικό στους από δω και πέρα σχεδιασμούς, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε πολλές άλλες χώρες, όπως το Ισραήλ, η Βρετανία κα.

Οτι η μετάλλαξη Δέλτα, αν και είναι εξαιρετικά πιο μεταδοτική, δείχνει λιγότερο επιθετική. Είναι ενδεικτικό ότι παρά την κατακόρυφη αύξηση των ημερήσιων κρουσμάτων, τόσο οι διασωληνωμένοι όσο και οι θάνατοι έχουν φθίνουσα πορεία.

Αυτή τη στιγμή, στο κέντρο της προσοχής του κυβερνητικού επιτελείου βρίσκονται οι 82 δήμοι της χώρας, οι οποίοι παρουσιάζουν ποσοστό εμβολιασμού μικρότερο του 35%. Οι 50 εξ αυτών, μάλιστα, έχουν εμβολιαστική κάλυψη κάτω του 25%, στοιχείο που δείχνει την επικινδυνότητα ραγδαίας εξάπλωσης του ιού.

Πρόκειται μεταξύ άλλων για τους δήμους Βόλβης, Δέλτα, Θέρμης, Κιλελέρ και Καρπενησίου, ενώ υπάρχουν και δήμοι στις Σέρρες και στη Ροδόπη όπου εντοπίζεται το μεγαλύτερο πρόβλημα και η εμβολιαστική κάλυψη βρίσκεται ακόμα και κάτω από το 10%.

Προκειμένου να αυξηθεί και μάλιστα το ταχύτερο δυνατό το ποσοστό εμβολιασμού στους εν λόγω δήμους, η κυβέρνηση, με επικεφαλής τον αναπληρωτή υφυπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα, ξεκινά εκστρατεία ενημέρωσης και πειθούς των πολιτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Πέτσας πρόκειται να ξεκινήσει άμεσα περιοδείες στη Θεσσαλία, τη Θεσσαλονίκη και τις Σέρρες, όπου προγραμματίζει συναντήσεις με εκπροσώπους της εκκλησίας και της αυτοδιοίκησης, αλλά και εκπροσώπους του κλάδου της εστίασης και του τουρισμού, από τους οποίους θα ζητήσει να συνδράμουν την κυβερνητική προσπάθεια.

Στο πλαίσιο αυτό, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών επισκέφθηκε χθες τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο, από τον οποίον ζήτησε να συμβάλει η Εκκλησία με όλες τις δυνάμεις της στην εθνική προσπάθεια για τη δημιουργία τείχους ανοσίας μέχρι τα τέλη του καλοκαιριού.

Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, μάλιστα, συζητήθηκε το ενδεχόμενο να αποστείλει ο Αρχιεπίσκοπος σε όλες τις Μητροπόλεις – κι εκείνες με τη σειρά τους στις εκκλησίες – επιστολή του κ. Ιερώνυμου, με την οποία θα προτρέπει τους πιστούς να εμβολιαστούν.

Η κυβέρνηση ευελπιστεί ότι αν η Εκκλησία ασκήσει την επιρροή της στους πιστούς και ταυτοχρόνως ενεργοποιηθούν η αυτοδιοίκηση αλλά και πρόσωπα που στις τοπικές κοινωνίες διαθέτουν προσωπική ακτινοβολία και πειθώ, τότε μπορεί να αυξηθούν σημαντικά τα ποσοστά των εμβολιασμένων στις περιοχές που καταγράφονται χαμηλά ποσοστά.

Πηγή: ieidiseis.gr

The post Εκστρατεία για τον εμβολιασμό – Τρεις λόγοι που δεν θα επιβληθεί lockdown appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα