Έκλεισε λόγω κορονοϊού τμήμα δημοτικού σχολείου στα Χανιά μετά από συρροή κρουσμάτων

Σε αναστολή λειτουργίας και τηλεκπαίδευση πέρασε από σήμερα τμήμα της Ε’ τάξης του ιδιωτικού σχολείου του Ναυστάθμου Κρήτης μετά από εξακρίβωση 9 κρουσμάτων σε σύνολο 17 μαθητών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews.gr ,η εξακρίβωση του πρώτου κρούσματος είχε ως  αποτέλεσμα στην αρχή της εβδομάδας να ενεργοποιηθεί πρωτόκολλο κορονοϊού και στη συνέχεια, στο πλαίσιο της ιχνηλάτησης, βρέθηκαν με κορονοϊό  6 ακόμα μαθητές, με αποτέλεσμα χθες να παρθεί απόφαση για κλείσιμο του τμήματος.

Η απόφαση για αναστολή λειτουργίας

πάρθηκε από την διεύθυνση α’ βάθμιας μετά από σχετική εισήγηση της αρμόδιας διεύθυνσης υγείας της Π.Ε. Χανίων, όπως προβλέπει το σχετικό υγειονομικό πρωτόκολλο, το οποίο ακολουθήθηκε πιστά.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το συγκεκριμένο πρωτόκολλο, το τμήμα αναστέλλει την λειτουργία του μόνο αν βρεθούν θετικοί το 50%+1 των μαθητών.

Σημειώνεται ότι οι ειδικοί παρακολουθούν με προσοχή την συγκεκριμένη συρροή καθώς το σχολείο βρίσκεται μέσα στον οικισμό του Ναυστάθμου Κρήτης.

zarpanews.gr

The post Έκλεισε λόγω κορονοϊού τμήμα δημοτικού σχολείου στα Χανιά μετά από συρροή κρουσμάτων appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα