Εκείνο που μισούν είναι την ετυμηγορία του δημοψηφίσματος του 2015

Αν λάβουμε στα σοβαρά υπόψη μας μια τοποθέτηση του πρωθυπουργού σε προηγούμενη συζήτηση στη Βουλή πως ο Τσίπρας έβαλε τη χώρα στη μνημόνια, αλλά και τη «λήθη» που επιχειρείται για την περίοδο για την περίοδο 2009-2015, θα νομίζει κανείς πως η ιστορία της χώρας ξεκίνησε το …2015, με το δημοψήφισμα.

Το δημοψήφισμα,

με τα όσα έγιναν και όσα ακολούθησαν, θέλει πολύ συζήτηση-ο γράφων ίσως καταθέσει τη δική του συμβολή αργότερα, με βιβλίο.

Το μόνο σίγουρο, όμως, δανειστές και οι… Βάστα Ντάισεμπλουμ στη χώρα, φοβούνταν τη λαϊκή παρέμβαση όσο τίποτε άλλο. Δεν είναι τυχαίο που όταν ως πρωθυπουργός ο Γιώργος Παπανδρέου επιχείρησε να κάνει δημοψήφισμα, πάλι για τους όρους των δανειστών, το μέτωπο «Μένουμε Ευρώπη», τον ανέτρεψε μα την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ να του θέτει ως όρο για να του δώσει ψήφο εμπιστοσύνης την …παραίτησή του αμέσως μετά! (Παγκόσμια πρωτοτυπία ασφαλώς, με τον ιστορικό του μέλλοντος να μην ξέρει αν πρέπει να γελάει ή να κλαίει με όσα έγιναν).

Αλλά ας γυρίσουμε στο δημοψήφισμα του 2015. Το μέτωπο του «ναι» επιστράτευσε κάθε πολιτικό πρώην και νυν για να παρέμβει υπέρ του «ναι». Από τον Κώστα Σημίτη και τον Κώστα Καραμανλή (πρώτη φορά που τοποθετήθηκε, αν δεν μας απατά η μνήμη), έως τον Γιάννο Παπαντωνίου. Αποτέλεσμα, όπως ειπώθηκε τότε; Κάθε ένας από το παλαιό πολιτικό σύστημα που έβγαινε υπέρ του «ναι» στο δημοψήφισμα, το «όχι» κέρδιζε …μισή μονάδα!

Τέτοια ήταν η οργή για το πολιτικό προσωπικό που επιτίθεται σήμερα με σφοδρότητα στο δημοψήφισμα, χωρίς να λέει καμία κουβέντα για τις ευθύνες των δανειστών από το 2009 και μετά-ο Κυριάκος Μητσοτάκης, για παράδειγμα, ενώ επιτέθηκε στο δημοψήφισμα του 2015 μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο ΔΕΝ ΕIΠΕ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΛΕΞΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΕΕ!

Είναι δε χαρακτηριστικό πως παρά την «κολοτούμπα» -όπως καθιερώθηκε να λέγεται του Αλέξη Τσίπρα- ο ελληνικός λαός τον Σεπτέμβριο του 2015 έδωσε και πάλι την εκλογική νίκη στον Αλέξη Τσίπρα, παρότι του έφυγαν πάνω από 40 βουλευτές, με επικεφαλής τον Παναγιώτη Λαφαζάνη και παρότι η Ζωή Κωνσταντοπούλου έφτιαξε και αυτή το δικό της κόμμα.

Τόση ήταν η οργή του κόσμου για το παλιό πολιτικό σύστημα, που και διεφθαρμένο ήταν και με υπαλλήλους των δανειστών έμοιαζε και έρμαιο οικονομικών και εκδοτικών συμφερόντων εμφανιζόταν.

Και το χειρότερο; Δείχνει και σήμερα, με έπαρση και αλαζονεία, πως δεν πήρε κανένα μάθημα από το 2015!

Γράφει ο Βασίλης Σκουρής

The post Εκείνο που μισούν είναι την ετυμηγορία του δημοψηφίσματος του 2015 appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Εκείνο, 2015,ekeino, 2015