Εκδήλωση της Επιτροπής Ειρήνης των Χανίων το Σάββατο στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας των Λαών

Αντιιμπεριαλιστική εκδήλωση διοργανώνει το Σάββατο στις 7 το απόγευμα στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας των Λαών η Επιτροπή Ειρήνης των Χανίων.

Σε ανακοίνωση της η Επιτροπή Ειρήνης, καλεί σωματεία και φορείς  του Νομού να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση και σημειώνει πως «ο λαός της Κρήτης, πρέπει να στηρίξει τις πολύμορφες δράσεις για το κλείσιμο της Βάσης της Σούδας και των άλλων αμερικανο-ΝΑΤΟϊκών βάσεων και την απεμπλοκή

της χώρας μας από τους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς κι ανταγωνισμούς»

Η ανακοίνωση:

80 χρόνια από την Μάχη της Κρήτης:

Εμπνεόμαστε και διδασκόμαστε. Δίνουμε απάντηση στην επικίνδυνη πολιτική της εμπλοκής στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Να κλείσει η Βάση της Σούδας και όλες οι βάσεις του θανάτου.

Η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων σας καλεί σε μαζική συμμετοχή στην εκδήλωση που διοργανώνει μαζί με σωματεία και φορείς  του Νομού το ΣΑΒΒΑΤΟ 22 ΜΑΗ στις 19:00 στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας των Λαών.

«Ξένος καρπός στο χώμα μου εμένα δε ριζώνει, γιατί η γη μου τον ξερνά, γιατί τον πνίγει το αίμα. Κοράκια στ’ ακροβούνια μου εμένα δε φωλιάζουν, γιατί τα διώχνουν οι αητοί, γιατί τα τρών’ οι γύπες… κι εδά τη σέρνω τη φωνή ν’ ακούσουν οι Μαδάρες, να κατεβούνε οι γενιές, να μαζωχτούν τα σόγια και να χυμήξουν στη φωτιά παιδιά, γυναίκες, άντρες, να δουν οι σκύλοι Γερμανοί πώς πολεμά η Κρήτη»

80 χρόνια πέρασαν από  τότε που, για πρώτη φορά στην ως τότε πορεία του πολέμου,  ξεπρόβαλε στην Κρήτη κι έβαλε τη σφραγίδα της η λαϊκή αντίσταση ενάντια στους χιτλερικούς εισβολείς, φωτίζοντας το αξεπέραστο μέγεθος της δύναμης των Λαών όταν βγαίνουν στο προσκήνιο της Ιστορίας. Όσο μελάνι και να χύσουν η αστική τάξη, οι κυβερνήσεις και τα επιτελεία της, δεν μπορούν να κρύψουν την ιστορική αλήθεια που αποδεικνύει πως οι λαοί έχουν τη δύναμη να βγουν στο προσκήνιο, να διεκδικήσουν τη ζωή που τους αξίζει, να κλείσουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα και να οικοδομήσουν ένα κόσμο με πραγματική ειρήνη, φιλία, ευημερία, αλληλεγγύη, αμοιβαίες και επωφελείς σχέσεις μεταξύ τους.

Αυτή τη δύναμη μπορεί και πρέπει σήμερα να δοκιμάσει ο λαός μας. Οι κίνδυνοι ενός γενικευμένου ιμπεριαλιστικού πολέμου στην περιοχή είναι μεγάλοι. Οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, η ΕΕ είναι αδίσταχτοι αντίπαλοι των λαών, προκαλώντας πολέμους ως συνέχεια της αντιλαϊκής τους πολιτικής. Η χώρα μας είναι στο μάτι του ιμπεριαλιστικού κυκλώνα, αφού με ευθύνη όλων των αστικών κυβερνήσεων έχει μετατραπεί σε μια απέραντη ΝΑΤΟική βάση, προωθώντας τους επικίνδυνους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, ιδιαίτερα στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή, για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών και των δρόμων Ενέργειας.

Σ΄ αυτές τις συνθήκες οι Χανιώτες, ο λαός της Κρήτης, πρέπει να στηρίξει τις πολύμορφες δράσεις για το κλείσιμο της Βάσης της Σούδας και των άλλων αμερικανο-ΝΑΤΟϊκών βάσεων και την απεμπλοκή της χώρας μας από τους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς κι ανταγωνισμούς. Έχει χρέος να μην επιτρέψει από τον τόπο μας να σπέρνεται ο όλεθρος και τρόμος  για το πλιάτσικο του κεφαλαίου που γίνεται στην ευρύτερη περιοχή.  Να μην επιτρέψει να γίνει ταυτόχρονα μαγνήτης κινδύνων, που θα ‘ρθουν αναπόφευκτα, αν δεν ξεσηκωθεί ο ίδιος. Το σύνθημα «ούτε γη, ούτε νερό στους φονιάδες των λαών» πρέπει να ακουστεί απ΄ άκρη σ΄ άκρη σ΄ όλο το νησί, σε κάθε πόλη, γειτονιά, σε κάθε χώρο δουλειάς, στα σχολεία, στις σχολές.

Στο μαύρο μέτωπο, που υψώνεται σήμερα από τις ΗΠΑ,ΝΑΤΟ,ΕΕ και τις δυνάμεις που τις υπηρετούν, η απάντηση είναι ένα μεγάλο αντιπολεμικό αντιιμπεριαλιστικό λαϊκό μέτωπο. Γιατί οι λαοί μπορούν να νικήσουν και να βάλουν φραγμό στα εγκληματικά σχέδια των ιμπεριαλιστών.

Δυναμώνουμε την πάλη μας και απαιτούμε:

             Να καταργηθεί η συμφωνία για τις βάσεις.

             Να κλείσει η Βάση της Σούδας και όλες οι βάσεις του θανάτου.

             Καμιά συμμετοχή των Ελλήνων στρατιωτών σε ιμπεριαλιστικές συμμετοχές στο εξωτερικό.

             Καμιά αλλαγή συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν.

             Αποδέσμευση από τις λυκοσυμμαχίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.»

Zarpanews.gr

The post Εκδήλωση της Επιτροπής Ειρήνης των Χανίων το Σάββατο στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας των Λαών appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα