Εκδήλωση αφιερωμένη στην παραδοσιακή μουσική της Ελλάδας από το Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων

Το Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων στα πλαίσια των εκπαιδευτικών και καλλιτεχνικών του δραστηριοτήτων έχει εντάξει σε όλο το εκπαιδευτικό έτος εκδηλώσεις όπου πέραν της ψυχαγωγίας προσφέρουν γνωστικά μουσικά ακούσματα και εμπειρίες στους μαθητές του, συμμετέχοντας πολλές φορές και οι ίδιοι ως συντελεστές των εκδηλώσεων αυτιών.

Την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 12:00 μ. θα πραγματοποιηθεί μία τέτοια εκδήλωση αφιερωμένη στην παραδοσιακή μουσική όλης της Ελλάδος. Καταξιωμένοι μουσικοί ,καθηγητές του ωδείου που απαρτίζουν την πρόσφατα δημιουργηθείσα ορχήστρα

και χορωδία παραδοσιακής και λόγιας ανατολίτικης μουσικής η “ΗΔΥΦΩΝΙΑ”, μαζί με την παιδική χορωδία του ωδείου θα αποδώσουν μουσικές και τραγούδια από όλες τις γωνιές της πατρίδας μας αναδεικνύοντας το μεγαλείο και την αξία της, στο πέρασμα του χρόνου , πάνω στην οποία στηρίχθηκε η δημιουργία της σύγχρονης ελληνικής μουσικής, από τους σπουδαίους Ελληνες συνθέτες και δημιουργόυς.

Παράλληλα αναδεικνύονται και επιβραβεύονται οι συνεχιστές εκτέλεσης παραδοσιακής μουσικής, επαγγελματίες, καθηγητές, κυρίως όμως μαθητές, οι οποίοι θα συνεχίσουν την απόδοση και την μάθηση της με περισσότερο ενθουσιασμό, μετά και το κίνητρο που δίνει η πρόσφατη αναγνώριση των μουσικών παραδοσιακών οργάνων από το υπουργείο πολιτισμού, που έδωσε περισσότερο και την αιτία ως χαιρετισμό στην εκδήλωση

Το Βενιζέλειο ωδείο Χανίων απέκτησε πρόσφατα από το Υπουργείο Πολιτισμού άδεια λειτουργίας σχολών παραδοσιακής μουσικής και απονομής σχετικών πτυχίων, διαθέτοντας καταξιωμένους και έμπειρους καθηγητές όπως προβλέπει η νομοθεσία και η μακρόχρονη εκπαιδευτική του προσφορά και γνώση . Θα γίνει σχετική ομιλία για την παραδοσιακή μουσική από τον καλλιτεχνικό διευθυντή του ωδείου Γιώργο Αραβίδη. Είσοδος ελεύθερη.

The post Εκδήλωση αφιερωμένη στην παραδοσιακή μουσική της Ελλάδας από το Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα