“Είτε φύγει είτε μείνει η Μενδώνη, η ζημιά για την κυβέρνηση έγινε”

Γιατί η υπόθεση Λιγνάδη πρέπει να πάει στο ακροατήριο

Με την υπόθεση Δημήτρη Λιγνάδη να παραμένει στην κορυφή της επικαιρότητας, μετά τη σύλληψή του, λίγες ώρες μετά την οικειοθελή-επικοινωνιακή εμφάνισή του στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, το ζήτημα παραμένει ψηλά στην ατζέντα και της πολιτικής σκηνής, για το αν και κατά πόσο υπήρξε συγκάλυψη της υπόθεσης κι υπάρχουν πολιτικές ευθύνες. Από την κυβερνητική πλευρά φαίνεται να υπάρχει βιασύνη να ξεκαθαριστεί το τοπίο, για να μη σέρνεται αυτή η υπόθεση, που φθείρει το κυβερνητικό σχήμα.

Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες εναντίον

του σκηνοθέτη – ηθοποιού Δ. Λιγνάδη ετοιμάζονται να καταθέσουν καταγγελίες κι άλλα άτομα αλλά δεν είναι γνωστό ποιες απ΄ αυτές τις υποθέσεις έχουν παραγραφεί ή όχι.

Νομικές πηγές εκτιμούν στο libre ότι ακόμη κι αν το αδίκημα έχει παραγραφεί θα πρέπει να πάνε στο ακροατήριο ώστε σε περίπτωση καταδίκης, να εγείρουν στη συνέχεια αστικές αποζημιώσεις, εάν κι εφόσον ο ηθοποιός – σκηνοθέτης κριθεί ένοχος.

Σε κάθε περίπτωση υπάρχουν αρκετά σημεία, που είναι θολά και θα φανούν και θα διευκρινιστούν στη συνέχεια και στην Εισαγγελία Ανηλίκων. Σε κάθε περίπτωση, νομικές πηγές εκτιμούν πως είναι πολύ νωρίς για να φανεί τι υπάρχει στη δικογραφία και τι θα προκύψει στη συνέχεια.

Η εμπλοκή του ονόματος και της ίδιας της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη, η οποία δήλωσε πως εκπροσωπεί τον πρωθυπουργό στον Άρειο Πάγο ήταν φανερό ότι επιτάχυνε τις διαδικασίες με στόχο να φύγει απ΄ το πολιτικό κάδρο, η υπόθεση, που έχει δημιουργήσει μείζον θέμα στον χώρο των καλλιτεχνών αλλά και αποστροφή στον χώρο των γονιών, δημιουργώντας διαμαρτυρίες για δραματικές καθυστερήσεις στον χειρισμό της.

Το Twitter έχει κατακλυστεί από σχόλια για τον χειρισμό της υπόθεσης, αλλά όπως εξηγούν νομικές πηγές το ζήτημα είναι αυτές οι υποθέσεις να εκδικαστούν γρήγορα, ώστε να μην υπάρξει παρέλευση του 18μηνου.

«Το θέατρο είναι τρία σανίδια, δυο πρόσωπα, ένα πάθος. Είναι μια αμφίδρομη σχέση υποκριτή – θεατή και μία κατάθεση ψυχής. Όσοι εκμεταλλευόμενοι τη θέση ισχύος, που έχουν τη χρησιμοποιούν για να ικανοποιήσουν τα πάθη και τα εγώ τους, όχι μόνο ασελγούν στο σώμα της θεατρικής τέχνης αλλά κάνουν και κακό στην εξέλιξη της υποκριτικής τέχνης», μας ανέφερε ο Jean Ancfre, ηθοποιός – σεναριογράφος, τονίζοντας ότι η υπουργός Πολιτισμού με όσα συμβαίνουν θα έπρεπε να έχει ήδη παραιτηθεί.

Πληροφορίες από διαφορετικές πηγές αναφέρουν ότι υπάρχει φόρτιση στον χώρο των καλλιτεχνών αλλά την ίδια στιγμή χρεώνουν στην υπουργό Πολιτισμού το «δεν ήξερε, δεν ρώταγε».

Εκατοντάδες είναι βέβαια κι οι καταγγελίες για άλλον γνωστό ηθοποιό, “όνομα και μη χωριό”, ο οποίος φαίνεται να εκμεταλλευόταν τη θέση του, για να συνευρίσκεται με συναδέλφισσές του.

Οι καταγγελίες, που είδαν το φως της δημοσιότητας είτε για τον Δημήτρη Λιγνάδη είτε για περιπτώσεις σεξουαλικής παρενόχλησης κυρίως στο σωματείο των ηθοποιών έχουν πάρει τη μορφή χιονοστιβάδας, είναι εκατοντάδες αλλά δεν σταχυολογούνται όλες κατά τον ίδιο τρόπο. Πηγές από τον χώρο τον καλλιτεχνικό εξηγούν πως δεν έχουν όλες την ίδια βαρύτητα.

Σε κάθε περίπτωση, νομικο-πολιτικές πηγές μας ανέφεραν ότι δεν έχει σημασία τι είπε η κ. Μενδώνη στη συνέντευξη Τύπου αλλά ποια στοιχεία παρέδωσε στον εισαγγελέα και κατά πόσο δένεται μία υπόθεση, ώστε να μην έχει κενά.

Η προερχόμενη από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ κ. Μενδώνη ενώ αρχικά είχε καλές σχέσεις με αρκετά πρόσωπα της Νέας Δημοκρατίας, που θεωρούσαν ότι έχει θέση στο κόμμα τους κι είναι σοβαρή, λόγω και της υπόθεσης με την Αμφίπολη, πλέον τη βλέπουν ως κόκκινο πανί.

Σε πολιτικό επίπεδο, υπάρχουν εκτιμήσεις πάντως, από διάφορες πηγές ότι μεγαλύτερη ζημιά έχει κάνει στον Κυριάκο Μητσοτάκη η υπόθεση του χιονιά στα βόρεια προάστια δημιουργώντας ένα αρνητικό κλίμα, σε πολίτες που μέχρι πρότινος ήταν ψηφοφόροι και θεωρούσαν πως το επιτελικό κράτος μπορεί να δουλέψει στην πράξη.

«Το γεγονός ότι για 6η μέρα υπήρξαν άνθρωποι, που έμειναν χωρίς ρεύμα θεωρείται ότι ήταν η απόλυτη αποτυχία του ελληνικού κράτους», μας ανέφερε πολιτική πηγή. «Είτε φύγει είτε μείνει η κ. Μενδώνη, η ζημιά έχει γίνει για τον Κυριάκο Μητσοτάκη», μας ανέφεραν κοινοβουλευτικές πηγές από την αντιπολίτευση.

The post “Είτε φύγει είτε μείνει η Μενδώνη, η ζημιά για την κυβέρνηση έγινε” appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα