Είχαν πρόγραμμα… Τα Χανιωτάκια που έσπασαν τα κοντέρ στις Πανελλήνιες

Έσπασαν τα κοντέρ στις Πανελλήνιες, ο Επιμενίδης Μπαλαντίνος, η Εβελίνα Παρτσαλάκη και η Φιλιώ Πυροβολάκη από τα Χανιά. Χωρίς άγχος, χωρίς να στερηθούν τίποτα, κατάφεραν να «πιάσουν» τα μόρια για τις σχολές που θέλουν.

Είχαν πρόγραμμα!

Άριστη στα μαθήματα, άριστη και στα αθλήματα. Ο λόγος για την Χανιώτισσα Εβελίνα Παρτσαλάκη, η οποία σάρωσε στις πανελλαδικές

εξετάσεις, συγκεντρώνοντας 18.400 μόρια και με τα αθλήματα έφτασε τα 19.765 μόρια.

Η Εβελίνα έγραψε άριστα στα Λατινικά με τον βαθμό της να υπολογίζεται στο 19,9, στην ιστορία 19,3, στα Αρχαία 17, 2 και στην Έκθεση 16,4.

Το όνειρο της Εβελίνας θα γίνει πραγματικότητα, καθώς φαίνεται να περνά με άνεση την πόρτα της Γυμναστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης (ΤΕΦΑΑ), που τόσο η ίδια επιθυμεί.

Η αριστούχος μαθήτρια, μίλησε στο zarpanews.gr για αυτή της την επιλογή αλλά και για την εμπειρία της στις πανελλήνιες εξετάσεις ενώ δήλωσε πως είναι αθλήτρια ρυθμικής.

«Μου αρέσει αυτό το άθλημα και θέλω να το συνεχίσω. Είχα πάρα πολύ άγχος, προσπαθούσα να διαβάσω φυσιολογικές ώρες. Είχα πρόγραμμα και σωστή καθοδήγηση και στήριξη τόσο από τους καθηγητές μου όσο και από την οικογένειά μου».

Τέλος, η Εβελίνα, θέλοντας να στείλει το δικό της μήνυμα στους επόμενους υποψηφίους των πανελλαδικών, είπε «να έχουν ισορροπία σε όλα και να μην κάνουν υπερβολές. Δε χρειάζεται να χάνουν τις εξόδους τους απλώς χρειάζεται ισορροπία σε όλα».

Ο Επιμενίδης Μπαλαντίνος συγκέντρωσε 19.050 μόρια, γράφοντας 20 σε Δικτυα Υπολογιστών, σε Μαθηματικά και Προγραμματισμό Υπολογιστών και 16,2 στα Νέα Ελληνικά.

Ξεκίνησε μαθήματα σε Γενικό Λύκειο όμως στην πορεία, πήγε στο ΕΠΑΛ καθώς ήθελε να ασχοληθεί αποκλειστικά με τους υπολογιστές. Αυτή του η επιλογή, του άνοιξε… χαλαρά τον δρόμο προς το Πολυτεχνείο Κρήτης και το Πανεπιστήμιο στο Ηράκλειο, όπου και θα δηλώσει τις σχολές ΗΜΜΥ ή Επιστήμης Υπολογιστών.

«Διάβαζα όσο έπρεπε. Οργανωμένα! Δεν στερήθηκα κάτι όλο αυτό το καιρό. Πήγαινα βόλτες, πήγαινα σινεμά, έβλεπα τις σειρές μου… Στο τέλος μόνο είχα επιταχύνει πιο πολύ».

Ο ίδιος, συμβουλεύει τα παιδιά που παίρνουν σειρά για πανελλήνιες να διαβάζουν τακτικά!

Η Φιλιώ Πυροβολάκη, παρά τις δύσκολες μέρες που πέρασε, κατάφερε και συγκέντρωσε 18.060 μόρια. Έγραψε 17,3 στην Έκθεση, 15,9 στα Αρχαία, 19,9 στα Λατινικά και 18,6 στην Ιστορία.

Σήμερα, βρίσκεται σε ένα δίλημμα: Ψυχολογία ή Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών;

«Είμαι ανάμεσα στη σχολή Ψυχολογίας ή στη σχολή Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, στην Αθήνα. Είχα ξεκινήσει την προετοιμασία από την Β’ Λυκείου. Δεν αγχωνόμουν πολύ, όμως υπήρχαν οι δύσκολες μέρες, εκείνες που ένιωθα ότι δεν θα τα καταφέρω. Παρόλα αυτά, προσπαθούσα… Προσπαθούσα να κοιμάμαι τουλάχιστον 8 ώρες και έβγαινα όσο μπορούσα».

Η Φιλιώ, συμβουλεύει τους επόμενους «να διαβάζουν συστηματικά, όχι ατελείωτες ώρες! Να πιστέψουν στον εαυτό τους».

zarpanews.gr

The post Είχαν πρόγραμμα… Τα Χανιωτάκια που έσπασαν τα κοντέρ στις Πανελλήνιες appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα